Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De fem deltagere var ikke fritidssejlere i forvejen, derfor var både teori og praktik ukendt stof for dem. Foto: Dansk Fritidssejler Union.

De første deltagere har gennemført DFU's vandscooterprøve

Fem elevere har nu som de første gennemført Dansk Fritidssejler Union's vandscooterprøve. Prøven blev afholdt af Marineskolen i Nykøbing Falster, hvor deltagerne, som ikke er fritidssejlere i forvejen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Marineskolen i Nykøbing Falster har, som den første udbyder af vandscooterprøve under Dansk Fritidssejler Union, med succes gennemført et kursus for fem elever. Henrik Sunekær fra DFU var censor og gennemførte prøverne med deltagerne.

Der deltog to vandscootere købt i ugen forinden. Deltagerne var i forvejen ikke fritidssejlere, så både teorien og praktikken var ukendt stof for deltagerne.

Vægt på korrekt adfærd

Jørgen Eriksen fra Marineskolen underviste eleverne i den tilhørende teori og praktik på den udlagte handlebane, hvor der blev gået til øvelserne med frisk humør og flere kæntringer med efterfølgende opretning og fortsat sejlads.

- Kravet til uddannelsen er der skal gennemføres en dynamisk sejlads, der klart demonstrere elevens kontrol, og sikker håndtering af fartøjet blev indøvet, idet dette ikke alene er vigtige prøvekriterier men også forudsætning for fremtidige sejladser, fortæller Bent Hansen, formand for Dansk Fritidssejler Union.

Gennem hele forløbet lægges der vægt på korrekt adfærd og sejlerkultur.

Eleverne skulle redegøre for sejladsen

- Prøven fulgte DFUs uddannelseskrav, med isætning af vandscooterne fra slæbestedet og korrekt afgang fra havnen til handlebanen, fortæller Bent Hansen

- Handlebanen blev gennemsejlet i forskellige fartsområder med prøver, efter censors bestillinger og med slalomsejlads gennem banen og tæt på bøjerne. Efterfølgende måtte eleverne redegøre for områderne der hører under en korrekt sejleradfærd og viden, fortæller han.

- Det er vigtigt for Danmarks Fritidssejler Union, at der fastlægges et prøveniveau på et højt niveau således vandscooter kulturen opnår den tilsigtede højnelse, forklarer Bent Hansen.

Tilbageholdende kursusudbydere

- DFU Kompetence fornemmer en tilbageholdenhed hos kursusudbyderne hvilket er forståeligt overfor noget nyt og uprøvet. Sammenlignet med en korrekt gennemført speedbådskursus og prøve er springet ikke overvældende stort, siger Bent Hansen og fortsætter

- Flere er tøvende overfor om der skal investeres i en vandscooter til prøven, hvilket den afholdte prøve hvor eleverne bruger deres egen vandscooter, viser ikke er en nødvendighed, konkluderer Bent Hansen.

Danmarks Fritidssejler Union havde inviteret TV2 øst der var sammen med holdet hele dagen, og sendte et 3,5 minutter langt klip fra dagen. Klippet kan ses her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader