Gå til hoved-indhold
Med en flot regnbue i baggrunden kunne sejlerne gå på udkig i hinandens både, hvor de blandt andet hentede inspiration til singlehand-løsninger ombord. Foto: Anholt Lone StarKapsejlads
Med en flot regnbue i baggrunden kunne sejlerne gå på udkig i hinandens både, hvor de blandt andet hentede inspiration til singlehand-løsninger ombord. Foto: Anholt Lone Star

Solosejler Wittrup i First 40 satte spiler i 15 m/s i Anholt Lone Star

Der skal meget til at stoppe landets singlehand-sejlere, der trodsede en blæsende vejrudsigt og mødtes til sejlads og vidensudveksling på Anholt. Sven Møller var først, mens Wittrup blev toer i First 40.

Af Sara Sulkjær |

Mens flere sejladser var aflyst ved weekendens Aarhus Festuge Cup, satte 16 hårdføre sejlere kursen mod Anholt i solosejladsen Anholt Lone Star. 

Én var til start med en gipsarm, en anden sejlede turen trods en lammelse fra livet og ned, mens First 40-sejler Stig Wittrup fra Snaptun satte sin store spiler i 15 m/s. 

At solosejlere er gjort af et særligt stof, hersker der ingen tvivl om. 

Sejlere skal selv sige stop

Samtidig er det sejlere, der om nogen må kende sig selv, deres evner og bådens kvalifikationer, Noget, der fik omkring 15 af de oprindeligt over 30 tilmeldte sejlere til at droppe sejladsen. 

- Nogle mente, at der var for meget vind til dem, og det skal man have respekt for. Dybest set er det kun dig selv, der ved det og kender dine og bådens grænser, forklarer arrangør Jan Møller til minbaad.dk. 

Trods frameldingerne blev sejladsen en succes. De 16 både, der startede ud for deres egen hjemhavn, nåede alle i mål på Anholt. 

Det var dermed intet problem at kåre en vinder af dét, der af Møller selv benævnes ‘verdens mest uretfærdige kapsejlads’ med de individuelle starter og deraf følgende forskellige baner til Anholt.

- Min bror Sven Møller nåede først i havn. Jeg kunne ikke følge med, han fløj simpelthen afsted på en foran for tværs i sin lette Seascape 27, forklarer Jan Møller, der deltog i sin Aphrodite 101.

Dropper det dyre deltagergebyr

Arrangøren måtte derfor se sig forvist til tredjepladsen, efter at Stig Wittrup med sin spiler sneg sig ind mellem de to brødre.

Selvom vinderen blev hyldet, var det dog ikke kapsejladsen, der var i højsædet i den nye solosejlads. I stedet var det hyggen på land, det sociale samvær og vidensudvekslingen, der trak. 

Også det ikke-eksisterende deltagergebyr kan have lokket særligt de sejlere, der ikke tidligere har skrevet sig på deltagerlisten til en kapsejlads, med til Anholt. 

- Vi ser en tendens til, at nogle måske sætter deltagergebyret en smule højt med muligheden for profit for øje. Det har jeg som sådan ikke en agenda imod, men vi vil gerne gøre det anderledes, forklarer Møller. 

Skal have mållinje

Dermed er skabt en sejlads, der på uformel vis har åbnet døren til nye solosejlere. Sejlere, der ikke drømmer om at krydse mållinjen som den første og lade champagnen flyde, men som i stedet har deres egen udvikling som singlehand-sejler for øje. 

Netop dette er fokus i Anholt Lone Star, der i den grad har vist sig at holde vand og derfor atter skydes i gang næste år: 

- I år havde vi ikke en decideret mållinje, så det skal vi fundet en løsning på næste år, særligt hvis sejladserne bliver endnu tættere, forklarer Møller, der ellers ikke varsler de store ændringer for 2019-udgaven.

Der er masser plads til solosejlerne i havnen på Anholt udenfor sommersæsonen. Foto: Anholt Lone Star

Singlehand-sejlernes 'folkemøde' blev afholdt efter målgangen på Anholt. Foto: Anholt Lone Star

Den lokale havnefoged tilbød at køre samtlige sejlere til middagen på den lokale kro. Foto: Anholt Lone Star 

Arrangør Jan Møller uddeler de ikoniske rød/grønne sokker til deltagerne. Foto: Anholt Lone Star

Sven Møller blev som første mand i mål hyldet med kapsejladsens vandrepokal. Foto: Anholt Lone Star

Motor
content-loader
content-loader
content-loader