Gå til hoved-indhold
Lea Marsengo og kæresten sejlede tidligere Bandholm 24, der her ligger i Sletten Havn. Foto: Lea MarsengoHavne
Lea Marsengo og kæresten sejlede tidligere Bandholm 24, der her ligger i Sletten Havn. Foto: Lea Marsengo

Sommerhavne: Ægte fiskerstemning i Sletten

Find roen i Sletten Havn, hvor en fiskehandler hver dag byder på nye, friskfangede fisk. 24-årige Maxi 95-sejler, Lea Marsengo, fortæller fra havnen i Øresund.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang går turen til Sletten, hvor Maxi 95-sejler Lea Marsengo fra Dragør fortæller fra havnen, der er i høj kurs hos hende og kæresten. 

Lea Marsengo, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet? 

- Sletten Havn, der er en lillebitte havn ved Humlebæk, som man typisk ikke sejler ind i. Det er en rigtig fiskerihavn, hvor der egentlig ikke er så meget andet end et klubhus og en fiskehandler. 

- Man kan dog også bevæge sig væk fra havnen og op i byen. Her er der vildt hyggeligt på vejene med gamle, stråtækte huse. Der er desuden en enkelt restaurant og så fiskehandleren, hvor der er forskellige fisk hver dag. 

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne? 

- Det er hele fiskerstemningen med fiskerbådene. Det er egentlig ikke så mange andre sejlere, men vi endte med at ligge der i to dage, fordi der var så stille og roligt. 

- Alting har selvfølgelig sin tid, så nogle gange er det meget rart at komme ind til et sted, hvor der ikke er så mange mennesker og restauranter alle steder. 

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Sletten Havn?

- Man kan besøge Louisiana, museet for moderne kunst, hvor vi dog ikke selv lagde vejen forbi. Ellers er der egentlig bare havnen og husene omkring. Vi spiser oftest en god frokost, spiller kort og drikker en kold øl. Alt og ingenting. Går en tur og læser en bog eksempelvis. 

Hvis noget skulle forbedres i Sletten Havn, hvad skulle det så være?

- Der er egentlig det hele med toiletter og bad, der ikke er snuskede. Hvis man havde børn, er der dog intet at komme efter. Ellers er der kun én kilometer til Strandvejen, hvor der ligger en Netto, så man har mulighed for at handle. 

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Kvaliteten er rigtig høj, hvor særligt toiletfaciliteterne er gode. Derimod er internetforbindelsen dog rigtig ofte dårlig, da man typisk skal være tæt på havnekontoret, for at det fungerer. Udover det er der dog rigtig hyggeligt og en god stemning. 

Om Sletten Havn: 
Havnepladser: 115 pladser

Faciliteter: Toilet, bad, grill, WI-FI, kran m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakster: 150 kr. (8-10 m)

24-årige Lea Marsengo. Foto: Privatfoto

I byen hersker den hyggelige idyl på de smalle veje. Foto: Lea Marsengo

Der er mulighed for at købe friskfangede fisk på havnen. Foto: Lea Marsengo

På ferien nyder Lea Marsengo og kæresten ofte et lækkert måltid i havnen. Foto: Lea Marsengo 

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'.

 

<iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=17A4eFG7TnNvsLD654TA7QodfhyU" width="640" height="480"></iframe>
Motor
content-loader
content-loader
content-loader