Gå til hoved-indhold
Udstyr
Med en vægt på bare 313 kilo er Mercury 450R, ifølge importøren Jørgensen & Dahl, betydeligt lettere end nærmeste konkurrent. PR-foto.
Udstyr
Motoren er designet til konkurrencer og at performe på et højt niveau. PR-foto.
Udstyr
PR-foto.

Ny Mercury 450R til konkurrencer har et 40 procents højere drejningsmoment

Den nyeste motor fra Mercury Marine, 450R, er specielt udviklet til racing- og performancebåde. Motoren, der koster fra 420.000 kr., leverer en max effekt på 450 heste og har et drejningsmoment, der er 40% højere end den hidtidige største Mercury-påhængsmotor, Mercury 400R.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Den nye 450R motor fra Mercury er designet til fart.

Med en vægt på bare 313 kilo er Mercury 450R, ifølge importøren Jørgensen & Dahl, betydeligt lettere end nærmeste konkurrent og leverer dermed en ekstra høj kombination af acceleration og topfart. 

Ingeniørerne hos Mercury Racing har håndteret alle aspekter af præstation versus konstruktion under udtænkningen af 450R, fortæller Jørgensen & Dahl til bådpressen.

Top performance

Omdrejningsområdet ved fuld gas er 5800-6400 omdrejninger/minuttet, og også her leverer Mercury Racing-propellerne optimal acceleration, effektivitet og tophastighed.

Nyheden byder på flere forskellige valgmuligheder hvad angår gearing, styresystem samt farvekombinationer og sejler på almindelig 95 oktan benzin.

Baseret på V8-motor

450R er designet, udviklet og produceret på Mercurys egen fabrik i Wisconsin på egen Mercury Racing-produktionslinie. Motoren er baseret på samme 4,6 liters V8-motor som anvendes til Mercury Racing 300R-modellen.

Den patenterede 64 graders aluminiumsblok er udviklet med topstykker i aluminium med fire ventiler per cylinder og dobbelt overliggende knastaksler. Knastakslerne er kødetrukne og kører i oliebad, der er derfor ingen vedligehold.

Lyden af ræs

En 2,4 liter remdrevet kompressor genererer effektivt tryk til direkte og konstant respons fra gassen.

Kompressoren er vandkølet og udviklet specielt af Mercury Racing. En specielt tilpasset lyddæmper eliminerer kompressorlyden med en racinglyd til følge.

En trykregulator justerer samtidig trykket i forhold til omgivelserne. For at håndtere varmen i motoren er der monteret separat oliekøler med høj kapacitet samt en trykventil i midterdelen, som sørger for højere kølevandspres, når det er nødvendigt.

Hurtig opladning

Mercury Racing 450R monteres med 26 tommers afstand mellem motorerne ved montering af flere motorer på båden.

450R er udviklet med højeffetiv 115A generator, hvilket er godt for en motor, der er meget strømkrævende.

Batteristyringen sørger for at højne omdrejningerne, såfremt strømspændingen er lav, for derved automatisk at lade batterierne hurtigt op til normalt niveau.

Koster fra 420.000 kr.

Mercury 450R leveres med Mercury Racings avancerede midtersektion (AMS), der stabiliserer påhængsmotoren med bedre håndtering under høje hastigheder til følge.

AMS isolerer desuden motorenheden fra agterspejlet, så båden holdes stille og vibrationsfri. Elhydraulisk servostyring leverer sikker og nøjagtig styring under alle hastigheder.

Oliecheck og oliepåfyldning foregår nemt og enkelt via en klap på selve motoren.

Motoren kan allerede nu forudbestilles, og prisen ligge fra 420.000 kroner inklusiv udstyr.

Få flere fakta om Mercury 450R

Motor
content-loader
content-loader
content-loader