Gå til hoved-indhold
Udstyr
Mercury Påhængsmotorer er et velkendt syn på vandet. Foto: Mercury Marine.

Mangel på prisvindende Mercury-motorer udløser nye priser

Jørgensen & Dahl er danske importører af Mercury-påhængsmotorer, men dem er der mangel på. Det har udløst kampagnepriser på påhængsmotorerne i bredden fra 40-115 heste.

Af Maria Ravn Jürgensen |

For at forstå den udmelding fra Jørgensen & Dahl, skal der kigges lidt tilbage i tiden:

- Bådmotorer bestilles af forhandlerne i løbet af efteråret, til forventet levering det følgende forår. Det skete naturligvis også i efteråret 2018, men efterspørgslen efter de store, nye V6- og V8-påhængsmotorer overraskede i den grad producenten Mercury, der ikke kunne følge med i produktionsleddet, skriver Jørgensen & Dahl i en pressemeddelse.

- Derfor blev den danske importør nødt til at sætte begrænsninger på, hvor mange Mercury V6- og V8-påhængsmotorer den enkelte forhandler kunne forvente at modtage til foråret 2019, forklarer de.

Det betyder reelt, at er man i markedet for denne type motor vil det være en god idé at kontakte sin forhandler hurtigst muligt for at sikre sig et eksemplar.

Der er penge at spare

Når markedet nu engang er under denne type pres, er det naturligt for importøren at tage ansvar for, at bådejerne alligevel kan få sat højtydende Mercury-motorer på båden. Ovenikøbet med rabat som plaster på såret, når man nu engang ikke kan levere det, som kunderne helst vil have.

- Vi føler i den grad med kunderne, lyder det fra Mads Jeppesen fra Jørgensen & Dahl, der fortsætter:

- Når det så er sagt, forstår vi faktisk godt den succes, som V6- og V8-bådmotorerne har, for det er nogle af de mest støjsvage og kraftfulde påhængsmotorer vi længe har set, forklarer han.

- Mercurys øvrige sortiment vil dog kunne dække behovet hos en særdeles bred vifte af danske bådejere, og med vores nye motorkampagne vil der være op til 9000 kroner i besparelse. Kampagnen kører frem til den 30. juni, medmindre vi må melde udsolgt inden da, slutter Mads Jeppesen.

Leveringssituationen af Mercury-påhængsmotorer forventes normaliseret i slutningen af 2019.

V6-motoren fra Mercury vandt fornylig en designpris.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader