Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De russiske rigmænd er lige nu sat skakmat af den internationale sejlunion, World Sailing, der udelukker russiske sejlere. Foto: Rolex/Kurt

Russiske og hviderussiske sejlere suspenderet af World Sailing grundet Putins krig mod Ukraine

Tirsdag sluttede den internationale sejlsportsunion, World Sailing, sig til IOC og tog beslutningen om at suspendere russiske og hviderussiske atleter og trænere i World Sailing-ejede og sanktionerede konkurrencer og begivenheder.

Af Troels Lykke |

Ved at implementere disse tiltag støtter World Sailing en forenet og koordineret tilgang inden for den globale sportsbevægelse, skriver World Sailing.

Beslutningen er i overensstemmelse med IOC Executive Boards anbefaling, der sigter mod at bevare konkurrencernes integritet og sikre alle deltageres sikkerhed og er enstemmigt godkendt af World Sailing Executive Board.

- Vi opfordrer nu kraftigt vores nationale myndigheder, klasseforeninger, tilknyttede organer og alle begivenhedsarrangører til at implementere foranstaltningen for at suspendere russiske eller hviderussiske atleters og embedsmænds og træneres deltagelse i deres respektive begivenheder og konkurrencer, fastslår World Sailing.

Deltage uden nationale symboler

Hvor dette ikke er muligt, på grund af korte tidsrammer, af organisatoriske eller juridiske årsager, råder World Sailing, i overensstemmelse med IOC's direktionsanbefaling, arrangører af begivenheder til at gøre alt, hvad der står i deres magt for at sikre, at russiske eller hviderussiske atleter (det være sig som enkeltpersoner eller hold) samt officials deltager neutralt uden nationale symboler, farver, flag eller hymner.

- Både på og uden for vandet er vores sport forenet af værdierne lighed, inklusion, respekt og retfærdighed, fortæller World Sailing.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader