Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vi vil gerne understrege, at det er med tunge hjerter, vi offentliggør vores erklæring på grund af de ekstreme omstændigheder og håber, at alle sejlere forbliver i sikkerhed og kan bydes velkommen tilbage snart, lyder det fra Finnjolle-klassen. Foto: Finn Class

Sådan reagerer sejlerverdenen på Putins krig mod Ukraine - uskyldige russiske sejlere udelukkes

Mange russiske atleter, såsom den populære Mini Transat-skipper Irina Gracheva, har i utvetydige vendinger udtalt sig imod Putins krig. Hendes appel på sociale medier lyder: "Mange russere er imod denne krig. Ligesom mig. Putin, stop denne kriminelle krig!"

Af Troels Lykke |

Der var bred international tilslutning til World Sailing Federations resolution. En resolution, som International 2.4mR Association blandt andre satte ord på.

Dette blev rapporteret af dets præsident og paralympiske vinder Heiko Kröger:

- Den Internationale 2.4mR Class Association fordømmer kraftigt volden i Ukraine og håber, at fjendtlighederne snart vil ende. Vi støtter udtrykkeligt holdningen fra World Sailing.

Det rapporterer tyske Yacht om sejlsport og krigen i Ukraine, ligesom Finn Class Association føjer yderligere til om deres faste støtte til sanktionerne:

- Vi vil gerne understrege, at det er med tunge hjerter, vi offentliggør vores erklæring på grund af de ekstreme omstændigheder og håber, at alle sejlere forbliver i sikkerhed og kan bydes velkommen tilbage snart.

Russiske sejlere uden skyld - men udelukkes

Samtidig med at der er bred opbakning til det krigsrelaterede forbud, er der også stemmer, der minder om dedikerede og modige russiske atleter og embedsmænd, som er uretfærdigt ramt af forbuddet.

Blandt dem er den franske veteran i kapsejlads, Corinne McKenzie:

- Jeg støtter og respekterer IOC- og World Sailing-beslutningen, men samtidig knuser det mit hjerte, at vores russiske sejlere og venner ikke længere er med mere.

- Mange russiske atleter, såsom den kendte og populære miniskipper Irina Gracheva, har i utvetydige vendinger udtalt sig imod Putins krig. Hendes appel på sociale netværk: "Mange russere er imod denne krig. Ligesom mig. Putin, stop denne kriminelle krig!".

Vendt ryggen til russiske superyacht-ejere

Selv og især i superyachtkredse vender besætningerne sig mod deres ejere. Det oplyser blandt andet magasinet "SuperyachtNews online".

Et indlæg lød således:

- Den igangværende konflikt i Ukraine har resulteret i, at besætninger har vendt ryggen til eller endda saboteret russisk-ejede superyachter.

Den spanske avis "Diario de Mallorca" rapporterer samtidig, at en ukrainsk sømand er blevet anholdt af politiet, efter at han forsøgte at sænke den 48 meter lange motoryacht "Lady Anastasia" på Mallorca.

Manden har siden fortalt retten, at han tog beslutningen efter at have set billeder af en bygning fuld af civile, der blev ramt af en raket. Læs artiklen om den vrede ukrainer her.

Nordstream Race er færdig

Nordstream Race fra Tyskland via Danmark er ligeledes sat på standby:

- På baggrund af den aktuelle politiske udvikling og den føderale regerings beslutning om at stoppe godkendelsen af ​​Nord Stream 2 naturgasrørledningen anser vi ikke tysk deltagelse i Nord Stream Race for at være passende. Vi har bedt klubberne, der samarbejder med energiselskabet Gazprom, om at gentænke og skille sig af med sponsoren Gazprom, fortæller ledelsen.

Kilde: Yacht.de

Motor
content-loader
content-loader
content-loader