Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Roman Abramovich 163 meter lange megayacht "Eclipse" var blevet observeret ud for øen St. Martin i Caribien fornylig. Nu skal den måske beslaglægges, som straf for at Rusland angriber Ukraine.

Præsident Joe Biden beslaglægger russiske yachter, der nu har slået AIS fra

- Sammen med vores europæiske allierede vil vi finde og beslaglægge deres yachter, luksuslejligheder og private jetfly. Til russiske oligarker og korrupte ledere, der har svindlet milliarder af dollars ind i dette voldelige regime, sagde Biden under Sate of the Union-talen i Kongressen.

Af Troels Lykke |

Ruslands krig med Ukranie bliver nu dyr for de russiske rigmænd, kom det i går frem i USA's kongres.

USA og de europæiske allierede vil således beslaglægge russiske yachter, luksuslejligheder og private jetfly.

- Til russiske oligarker og korrupte ledere, der har svindlet milliarder af dollars ind i dette voldelige regime - nu er det nok, sagde Biden under Sate of the Union-talen i Kongressen natten til onsdag den 2. marts dansk tid.

Slår AIS fra for at skjule sig

Boattest.com har tidligere rapporteret, at de russiske superyachter har slået AIS fra, og leder efter sikre havne, men superyachter er ikke nemme at skjule.

Ejeren er Chelseas fodboldhold, Roman Abramovich, er blandt andet i søgelyset. Hans 163 meter lange megayacht "Eclipse" er observeret ud for øen St. Martin i Caribien fornylig.

Værdien af ​​yachten er af engelske medier blevet anslået til 1,2 milliarder britiske pund, skriver båtmagasinet.no.

Flygter fra Barcelona

Data for den maritime overvågningsside Marine Traffic viser således, hvordan mindst fire superyachts ejet af russiske erhvervsfolk med tætte forbindelser til Kreml og præsident Vladimir Putin har kurs mod Maldiverne og Montenegro, skriver eb.dk.

Også det amerikanske medie CNBC omtaler oplysninger.

Der er blandt andet tale om 71-årige Vagit Alekperov, som er direktør i det russiske olieselskab Lukoil. Hans yacht, Galactica Super Nova, har forladt havnen i den spanske middelhavsby Barcelona og har kurs mod Montenegro. 

Industrigiganten Oleg Deripaska, der er grundlægger af Basic Element, en af ​​Ruslands største industrikoncerner, er samtidig på vej til Maldiverne.

Det samme er to andre russiske rigmænd med deres superbåde. Det skriver tyske Bild.

EU har indefrosset midler

EU har desuden indefrosset midlerne fra mere end et dusin af Ruslands mest profilerede oligarker. Også Schweiz meddelte mandag, at det følger EU's sanktioner mod Rusland.

Det fik ifølge Financial Times storbanken Credit Suisse til at bede investorer om at slette oplysninger relateret til de rigeste kunder. Ifølge avisen skal banken have specificeret sletningen af ​​"private fly, yachter, fast ejendom og andre finansielle aktiver."

Motor
content-loader
content-loader
content-loader