Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
55-årig ukrainer blev søndag fremstillet for spansk ret, efter han blev anholdt, da han gik i land fra den 70 millioner kroner store yacht, han forsøgte at sænke.

Vred ukrainer åbnede søventiler på russisk superyacht på Mallorca

Russeren Alexander Mijeevs luksusyacht skulle sænkes, mente ukrainer, der i vrede over krigen åbnede bundventilerne, mens yachten lå ved kajen i Port Adriano på Mallorca.

Af Troels Lykke |

En 55-årig ukrainer blev søndag fremstillet for spansk ret, efter han blev anholdt, da han gik i land fra den 70 millioner kroner store yacht, han forsøgte at sænke, skriver Marine Industry News.

Ukraineren blev forbandet, da han så nyheden fra sit hjemland om russiske raketangreb på boligblokke, og besluttede at tage hævn.

Nåede ikke at synke

Yachten "Lady Anastasia" tilhører Alexander Mijeev, som er topchef for den russiske våbenproducent Rosoboronexport, og som ukraineren havde arbejdet for i ti år, fortæller Seilmagasinet.no.

I retten tog ukraineren det fulde ansvar for sine handlinger, og sagde, at han åbnede bundventilerne i maskinrummet og i en af ​​kabinerne, inden han slukkede for hovedafbryderen og bad besætningen om bord om at gå i land.

Resten af ​​besætningen på båden fik lukket ventilerne, mens yachten stadig hang i fortøjningerne, og inden den sank.

Da han blev anholdt på kajen af ​​Guardia Civil, overgav han sig frivilligt til politiet og forklarede, at han forsøgte at sænke yachten, fordi ejeren er en kriminel, der producerer våben, der dræber uskyldige ukrainere. Han blev løsladt af dommeren efter retsmødet.

Syv oligarker er på USA og EUs liste

US Boattest.com rapporterer, at kun syv oligarker er på listen over personer, som USA og EU vil konfiskere aktiverne til, og ingen af ​​dem er blandt dem, der ejer de største yachter.

Hjemmesiden hævder, at AIS er blevet slukket på de russisk-ejede superyachter, som nu formentlig er på vej til havne, hvor de ikke risikerer konfiskation.

Tyrkerne har sagt, at de vil nægte russiske militærskibe at sejle gennem Bosporusområdet, men det er uklart, om oligarkernes superyachter også vil blive stoppet.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader