Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Benny Martinson, chef for Princess i Skandinavien var vældig tilfreds, da motorbaadsnyt.dk mødte ham i Cannes. - Vi har solgt flere både hernede, også til Danmark, siger han. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Princess Y80 har masser af plads. PR-foto
Kort Nyt
Princss har en gigantisk stand i Cannes. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Flybridge på Princess Y80. PR-foto

Princess Y80 præsenteret på Cannes Yachting Festival

Princess Yachts afslørede den seneste båd til Y-Class motoryacht-serien, den helt nye Princess Y80, under en pressebriefing på åbningsdagen for Cannes Yachting Festival, hvor motorbaadsnyt.dk netop har været. Vi var på Princess standen, der er kæmpe i Cannes.

Af Troels Lykke |

- Cannes Yachting Festival er en af de vigtigste udstillinger for os, den største udstilling i vandet, mens udstillingen boot i Düsseldorf er den største på land, de to deltager vi også i, men vi havde også en god udstilling i Ishøj fornylig, siger hef for Princess i Skandinavien, Benny Martinson til motorbaadsnyt.dk.

En af de helt nye Y80 er det seneste tillæg til serien af Y-klassens Motor Yachts som er blevet kendte for at levere luksus på et nyt niveau hvad angår interiør atmosfære og plads.

Med den pris belønnede Y72, den for nyligt bekendtgjorde Y85 og det kommende flagskib i serien, Princess Y95, har Y80 elegante raffinerede proportioner og detaljer med en ren, tidløs æstetik og exceptionelle standard og valgfrie specifikationer som er blevet synonymt med Y Class bådene.

Alle Y-Class yachter er perfekt indrettede for at passe til såvel formelle som sociale tilfælde, og løfter dem fra alternative flybridge-både og giver en sofistikeret oplevelse for både ejere og gæster.

Designet og produceret i varemærkets hjemsted i nærheden af Plymouth, England, følger den nye Y80 eksteriørstilen og retningen for Y Class-design sproget med langsgående skrog ruder og elegant "S"-formet hardtop, som kantløst forbinder flybridgen med hoved deck.

Princess Y80 flybridge
Med en generøs bredde giver den nye Y80 omfattende volumen og flexibilitet samt giver ejerne mulighed for at skræddersy sin båd med innovative layout løsninger for at kunne passe til deres behov ombord.

Et udvalg af tre cockpit designs er tilgængelige: en traditionelt U-formet spisegruppe med extra opbevarings løsning for to SEABOB; et centralt cockpitbord med fristående møbler for otte gæster; eller Princess nye "infinity cockpit"-layout (vistes først på den nye Princess Y85) med elektrisk justerbare pladser og bord mekanisme for at forvandle området fra et afslappet selskabsrum med sofagruppe til en ledig spiseplads. De valgfrie cockpitløsninger inkluderer alle et stort glas rækværk langs hele akten, som tilbyder uafbrudt udsigt til den nedsænkbare badeplatforme og derudover.

Princess Y80 flybridge alternative
Det store hoved deck tilbyder et gennemgående niveau fra cockpit till styre position, kombineret med panoramaudsigt fra de store ruder gennem hele salonen. Det findes en sømløs tilslutning af hver zone, fra hverdagsrum til spisearrangement, fra veludrustet pantry til badeværelser, gennem styrehuset med styreplads og medfølgende siddepladser. Samtidigt findes valgbare skillevægge til pantry og styrehuset samt en mekanisk sidedør ud til sidedeck for at tilbyde gæsterne en mere privat oplevelse, bort fra besætningen hvis dette skulle behøves.

Princess Y80  saloon
Under deck findes fire kahytter med egne badeværelser for otte gæster, samt kabine til besætningen med yderligere to kahytter med bad og douche. Den eleganta masterkabine, som nås gennem en separat trappe fra hoveddecket, udnytter yachtens imponerende bredde fuldt ud, med stor dobbeltseng, walk-in-closet, sofa på styrbord side og sminkebord på bagbord. Et stort og generøst badeværelse er placeret akter ude bag hovedkahytten og tilbyder extra privatliv til ejerne.

Princess Y80 master stateroom
Y80:s flersidighed skiller den ud fra de øvrige; flybridgen har afslappende siddepladser og spisepladser, en stor solseng, fuldt udrustet wetbar med barstole som tilvalg, plus opbevaringskapacitet for en 4m gummibåd eller vandscooter. Et andet tilvalg er integreret flybridge kran som er gemt under den agterste solseng for at bibeholde anvendelsen af det agterste flybridgeområde. Flexibiliteten fortsætter selv her med yderligere to udformnings alternativ, et afslappet fritstående L-formet siddearrangement eller boblebad med solstole.

Fordækket er designet for at tilbyde en flugt til en privat eftermiddag eller et elegant selskabsområde for at nyde en cocktail med gæsterne. En stor siddegruppe som med komfortabelt rummer 10 personer, med tilpasningsbare frem- og bagvendte U-formede siddepladser som kan ændres til en rummelig solseng. Dobbelt sofabord giver en praktisk plads som kan nydes hele dagen.

Motorydelser

Princess Y80:s helt nye skrog tilbyder betydelig volumen med en øget bredde for at give større plads ombord, men fremskridt indenfor skrogbygnings teknikker muliggør også øget kontrol, manøvreevne og smidighed for at tilpasse sig til varierende vejrforhold. Udrustet med dobbelte MAN V12 1900 hk-motorer, tilbyder Y80 kraftfuld ydelse med maksimale hastigheder på over 30 knob.

Den helt nye Princess Y80 bliver lanceret til efterårets bådmesser 2023.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader