Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Candela er et svensk elbådsfirma, hvis mission er at fremskynde overgangen til, at søer og oceaner bliver frie for fossile brændstoffer. PR-foto

Sjældent samarbejde mellem bil- og marineindustrien skal skabe nye el-både

Marineindustrien halter efter bilproducenterne. Det vil Candela og det svenske elbilsmærke Polestar nu lave om på i et nyt samarbejde, der er blandt verdens første af sin slags.

Af Sara Sulkjær |

Polestar, det svenske performance-elbilsmærke, har underskrevet en flerårig aftale om at levere batteri- og ladesystemer til det svenske hydrofoil-bådsselskab Candela.

Aftalen markerer én af verdens første direkte batteriteknologiske samarbejder mellem virksomheder fra bil- og marineindustrien.

Foils og el-batterier

Som de førende EV-mærker i deres respektive brancher deler både Polestar og Candela fælles værdier om innovativt design og forpligtigelse til mere bæredygtighed.

Ved at bruge computerstyrede hydrofoils, der løfter skroget over vand, 'flyver' Candelas elektriske både over overfladen og bruger op til 80 % mindre energi ved høje hastigheder sammenlignet med traditionelle motorbåde.

Candelas håndværk udleder nul emissioner, minimalt støj og kombinerer et let miljømæssigt fodaftryk med bedre passagerkomfort samt en mere jævn sejloplevelse sammenlignet med traditionelle både.

Ved at kombinere Polestars batterier med Candelas banebrydende elektriske hydrofoilteknologi sigter begge virksomheder efter at fremme væksten af mere bæredygtig elektrisk transport i samfundet.

Renere søer og have

- Jeg er virkelig fascineret af den måde, Candelas både glider elegant og effektivt gennem vandet - eller nærmere sagt over vandet.

- Det er et glimrende eksempel på den slags æstetiske oplevelser, som moderne, bæredygtig teknologi kan skabe, fortæller en begestret Thomas Ingenlath, CEO for Polestar, i en pressemeddelse og uddyber:

- Det er fantastisk, at Polestar nu bliver en del af Candelas fremtidige projekter ved at levere essentielle dele til den innovative fremdrift af bådene. Som batterileverandør til Candela kan vi hjælpe med at fremme overgangen til renere verdenshave og søer samt at udvide elektrificeringen af vandbåren transport.

Marineindustrien er bagud

Begejstringen deles med Gustav Hasselskog, CEO for Candela:

- Polestar er en drømmepartner for os. Mens elektrificeringen af biler er kommet langt i de sidste par år, er marinesektoren sakket bagud. Kombinationen af vores effektive hydrofoilteknologi med højkapacitetsbatterier fra Polestar betyder, at vi sammen kan presse i den rigtige retning med indførelsen af elektroniske både på massemarkedet.

Det er første gang, at Polestar som elproducent leverer batteri- og ladesystemer til en tredjepartskilde, hvilket markerer starten på et bredt partnerskab mellem Polestar og Candela, hvor begge virksomheder er dedikerede til at udforske yderligere muligheder for fremtidigt samarbejde.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader