Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Tysk ægtepar fandt sender fra et marsvin. Foto: Visit Nyborg

Tysk ægtepar finder marsvin med vigtig sender - får dusør

Forskere har i over en måned ledt efter en sender, der har siddet på ryggen af et vildt marsvin. Nu har et ægtepar fundet den et overraskende sted, fortæller TV2 Øst

Af Anna Brinch |

32 dage, skulle der gå, før en grøn computer på størrelse med en halvliters sodavandsflaske dukkede op, efter den var blevet placeret med sugekopper på ryggen af et vildt marsvin, skriver TV2 Øst. 

I påsken opfordrede forskerne derfor alle, der havde lyst, til at gå på jagt efter senderen – med udsigt til en dusør på 6.800 kroner til den heldige finder. Trods den klækkelige dusør var der ikke bid i påsken – det var der til gengæld den 2. maj, hvor nogle tyske turister fandt den på en gåtur på stranden ved Skagen.

- Vi fik en e-mail ind om aftenen fra et tysk ægtepar, der havde fundet den lidt nord for Skagen, fortæller Freja Jakobsen, der er forskningsassistent ved Biologisk Institut.

Tagget er nemlig særdeles vigtig for det marinbiologiske projekt, fordi den indeholder data, der kan bruges til at give et bedre indblik i de danske marsvins svømmevaner og lyde.

Skyllede op et overraskende sted

Det kom også bag på forskerne selv, at tagget dukkede op nord for Skagen. I deres søgen efter det, havde de nemlig fået foretaget målinger omkring strøm og vindforhold, der kunne gøre dem klogere på, hvilke steder i Danmark, det var mest sandsynligt, at tagget ville dukke op.

- Vi har kørt land og rige rundt og søgt med vores VHF-radio, men vi havde ikke søgt nord for Skagen, fordi det ikke var sandsynligt, at den ville skylle op der. Så den havde vi ikke set komme, siger Freja Jakobsen.

Kilde: TV2 Øst 

Se indslag her

Motor
content-loader
content-loader
content-loader