Gå til hoved-indhold
Udstyr
Foulfree skaber en gennemsigtig glat overflade, der forhindrer begroning så f.eks. smykker og tang får ikke fat. PR-foto

Foulfree holder dit sonarsignal rent - bundmaling ikke nok

Både, der ligger i havet i længere perioder, har problemer med tilsmudsning på ekkolodstransduceren. Brug af almindelig bundmaling anbefales ikke, uden beskyttelse får du hurtigt tilsmudsning på sensoren, lyder det fra grossisten Martyn Lewis fra Comstedt.dk

Af Troels Lykke |

Tilsmudsning på ekkolodstransduceren forstyrrer transducerens signaler, hvilket igen giver dårligere resultater på ekkoloddet.

Ofte forårsager begroningen også turbulens, som yderligere forringer sensorens ydeevne, hvilket resulterer i færre detaljer og dårligere dybdeaflæsningsevne, lyder det fra Martyn Lewis fra Comstedt.dk, ny spiller på markedet i Danmark.

20 års erfaring fra New Zealand

Propspeed fra New Zealand har leveret begroningsbeskyttelse til propeller i mere end 20 år. De har nu brugt deres erfaring til at udvikle Foulfree, som er en revolutionerende antifouling-belægning.

Airmar, som er en verdensførende producent af ekkolodstransducere, har testet Foulfree med så gode resultater, at de garanterer funktion, og at det ikke påvirker transducerne negativt.

Ikke giftig men forhindrer begroning

Foulfree (se instruktionsvideo) skaber en gennemsigtig glat overflade, der forhindrer begroning så f.eks. smykker og tang får ikke fat. Det er ikke en giftig maling, der skader miljøet, men en belægning, der forhindrer organismer i at tage fat. Foulfree kan påføres sensorer lavet af plast og bronze.

Foulfree leveres i en pakke med bindesvamp, renseklud, børste og en 15ml tube Foulfree som rækker til et areal på 0,1m2.

Foulfree kan købes over hele landet hos forhandlere se her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader