Gå til hoved-indhold

Kan du bruge havnens redningsudstyr? Instruktionsfilm fra FLID viser hvordan du får en livløs person op

Af og til rystes vi af meningsløse drukneulykker og et alt for stort antal ”nær-ved-ulykker” i havnene. I påsken 2022 søsætter Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) en ny kampagne, der sætter fokus på, at vi der bruger havnen skal kunne gribe ind, hvis uheldet er ude.

Sommerhavne: I Sundby-Hvorup inviteres gæstesejlerne på fællesmiddag

Sejlermiljøet lever i bedste velgående i den nordlige Limfjord, hvor en rolig og imødekommende atmosfære lokker. Trimaran 46-sejler Niels Andersen fortæller om den oversete privathavn.

Malmø Festival i august med musik og kultur - oplagt mål at sejle efter

Den 12.-19. august er der atter den populære Malmø festival med masser af gratis arrangementer inden for kultur, musik, børnearrangementer osv. Næsten alle arrangementerne ligger i gåafstand fra Dockan Marina, få sømil fra København.

Sommerhavne: I Nykøbing Mors byder de lokale sejlere på kaffe og kage

Gæstfriheden i Limfjordshavnen får af Skive-sejler Søren Rigborg topkarakter. Hver aften spilles solen ned, hvorefter duften af kaffe breder sig i klublokalerne. Sara taler med den jyske LM 27-sejler.

Pladsmangel på gæstepladser i 2022 - mange må ligge for anker

Flere og flere sejler og det giver pladsmangel til de mange gæstesejlere, fortæller TV 2 Øst.

Specialafmærket forbudsområde ved indsejling til marinaen i Kerteminde - undgå kæmpe sten

Det er kun tilladt at besejle marinaen via den nordlige indsejling, da der er påbegyndt opfyld af store sten i den sydlige indsejling. Flere sejlere fortæller at afmærkningen er utilstrækkelig. Tjek SejlSikkert-app eller deres hjemmeside. Flere har allerede ramt sten i indsejling.

Sommerhavne: Autentiske Bønnerup - et oplagt udgangspunkt for sejlads i Kattegat

Sverige, Anholt og flere andre populære sejlermål kan nås fra Bønnerup på Djursland, der lokker med hyggelige restauranter og en god, nordisk stemning. Nicholson 31-sejler Mark Vegh fortæller.

Kultur og natur kombineres i Limfjorden - her er en oplagt ferierute for sejlerparret

Oplevelserne står i kø, når kursen sættes mod Nordvestjylland. Prøv blandt andet en sjov kabelbane og besøg en landsdækkende virksomhed. Vi foreslår en ugelang sejlplan.

Sommerhavne: Køkkenet er sejlernes navle i Nr. Uttrup

Sejlersnakken flyver over gryderne i Limfjordshavnens køkken, når bådejere fra nær og fjern mødes for at tilberede dagens måltid. De imødekommende lokale hjælper atmosfæren på vej, forklarer 48-årige Torben Lerche fra Skive.

Sommerhavne: Oplev hele Danmarks natur på Livø

Alle aspekter af den danske natur findes på den blot 3,2 kvadratkilometer store Limfjordsø. Kig desuden nærmere på bygninger fra Ketter-tiden og et økologisk landbrug, lyder opfordringen fra 66-årige Svend Vindö 32-sejler Erik Thomsen fra Aalborg.