Gå til hoved-indhold

Nordmænd vilde med Hirsholmene i Kattegat

Denne ø rummer en skønhed, en jungle, en skare af truede fuglearter – og en historie med magtkamp og pirateri.

Gode tips til rigtigt sømandsskab i havnen - hjælp fx til når der skal fortøjes

Sejlere er kendt for at hjælpe hinanden. Vi er i hinandens skæbner på vandet. Og nu er der kommet en masse nye sejlere til. Dem tager vi i hånden her med denne artikel om ting der skaber respekt og en god stemning i havnen. Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) giver gode råd.

Kan du bruge havnens redningsudstyr? Instruktionsfilm fra FLID viser hvordan du får en livløs person op

Af og til rystes vi af meningsløse drukneulykker og et alt for stort antal ”nær-ved-ulykker” i havnene. I påsken 2022 søsætter Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) en ny kampagne, der sætter fokus på, at vi der bruger havnen skal kunne gribe ind, hvis uheldet er ude.

Sommerhavne: I Sundby-Hvorup inviteres gæstesejlerne på fællesmiddag

Sejlermiljøet lever i bedste velgående i den nordlige Limfjord, hvor en rolig og imødekommende atmosfære lokker. Trimaran 46-sejler Niels Andersen fortæller om den oversete privathavn.

Malmø Festival i august med musik og kultur - oplagt mål at sejle efter

Den 12.-19. august er der atter den populære Malmø festival med masser af gratis arrangementer inden for kultur, musik, børnearrangementer osv. Næsten alle arrangementerne ligger i gåafstand fra Dockan Marina, få sømil fra København.

Sommerhavne: I Nykøbing Mors byder de lokale sejlere på kaffe og kage

Gæstfriheden i Limfjordshavnen får af Skive-sejler Søren Rigborg topkarakter. Hver aften spilles solen ned, hvorefter duften af kaffe breder sig i klublokalerne. Sara taler med den jyske LM 27-sejler.

Pladsmangel på gæstepladser i 2022 - mange må ligge for anker

Flere og flere sejler og det giver pladsmangel til de mange gæstesejlere, fortæller TV 2 Øst.

Specialafmærket forbudsområde ved indsejling til marinaen i Kerteminde - undgå kæmpe sten

Det er kun tilladt at besejle marinaen via den nordlige indsejling, da der er påbegyndt opfyld af store sten i den sydlige indsejling. Flere sejlere fortæller at afmærkningen er utilstrækkelig. Tjek SejlSikkert-app eller deres hjemmeside. Flere har allerede ramt sten i indsejling.

Sommerhavne: Autentiske Bønnerup - et oplagt udgangspunkt for sejlads i Kattegat

Sverige, Anholt og flere andre populære sejlermål kan nås fra Bønnerup på Djursland, der lokker med hyggelige restauranter og en god, nordisk stemning. Nicholson 31-sejler Mark Vegh fortæller.

Kultur og natur kombineres i Limfjorden - her er en oplagt ferierute for sejlerparret

Oplevelserne står i kø, når kursen sættes mod Nordvestjylland. Prøv blandt andet en sjov kabelbane og besøg en landsdækkende virksomhed. Vi foreslår en ugelang sejlplan.