Gå til hoved-indhold

Ny Havneguide App gør det lettere at finde i havn

Havneguide.dk er nu også en app, lige til at downloade på mobil eller tablet. Havneguide.dk App har de samme søgefunktioner som på nettet. Ved fx at indtaste bådens dybgang, fremkommer både et kort, og en liste med havne, der har plads i havnebassinet til både køl og båd.

Sommerhavne: På Nyord må byens gæster droppe bilen

Med blot 35 havnepladser og én lille by, hvor gæster ikke må færdes i bil, er Nyord ved Møn noget helt specielt, fortæller Thomas Hyllested Pedersen.

Stem og nominer Årets Havn 2023 og vind redningsvest

Den årlige konkurrence, hvor sejlere stemmer på deres favorithavn, er nu skudt i gang. Bag konkurrencen står Danske Tursejlere i samarbejde med Foreningen for Lystbådehavne i Danmark (FLID), Dansk Sejlunion, Bådmagasinet og MinBaad. Årets Skulderklap er også med i konkurrencen.

Sådan bruger du havnens redningsudstyr - FLID-havne starter livsvigtig kampagne og viser film

Hurtig indsats er afgørende og kan redde liv, hvis nogen er faldet i vandet, eller ligger livløs i havnen. Så er det vigtigt at kende til havnens redningsudstyr. Derfor relancerer Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) i år den livsvigtige kampagne.

Sommerhavne: Lav en gourmetmiddag af lokale råvarer på Avernakø

Lækre ø-specialiteter venter sejleren på den knap seks kvadratkilometer store ø, der lokker med sin vindblæste og upolerede natur. Familiemor Gry Sørensen fra Svanemøllen i København fortæller om naturperlen.

Sommerhavne: Kendt titelsang lokkede sejlerfamilie til Kronborg

”Hvis Kronborg var om bagbord, da vi tog afsted, er Kronborg nok om styrbord, den dag vi vender hjem…” Den fængende sangtekst fra Kurs mod fjerne kyster bragte Steffan Hansen med hustru og parrets toårige datter til Helsingør.

Sommerhavne: Oplev hele Danmarks natur på Livø

Alle aspekter af den danske natur findes på den blot 3,2 kvadratkilometer store Limfjordsø. Kig desuden nærmere på bygninger fra Ketter-tiden og et økologisk landbrug, lyder opfordringen fra Vindö 32-sejler Erik Thomsen fra Aalborg.

Kommas havnelods 2023-2025 udkommer nu i revideret udgave med over 1.000 havne

Kommas havnelods 2023-2025 er for mange nærmest en uundværlig guide for alle lystsejlere, og den nye udgave er gennemgribende opdateret og dækker danske, tyske, svenske og et udsnit af polske lystbådehavne – i alt over 1.000 havne.

 

Nye praktiske havneskilte til bådpladser fra Dyvig

- Den hvide plade kan tages op således at man ikke længere skal ligge på knæ for at skrive. Et super smart skilt der kun koster 250 kr. stykket, siger sælger Bent Larsen, der viser kort instruktionsvideo.

Sommerhavne: Glem alt om de rigtige sejlersko i Guldborg

Alle er velkomne på havnen hos Guldborg Falster Bådebrolaug ved indsejlingen til Guldborgsund, hvor sejlerne kommer hinanden ved – præcis, som i de gode, gamle dage, fortæller Rødvig-sejler, Mette Juhl.