Gå til hoved-indhold

Tjek speedbådens eller vandscooterens ansvarsforsikring, siger Forsikringsoplysningen

Sommeren i Danmark er højsæson for sejlads for mere end 300.000 aktive sejlere, der har brugt vinteren og foråret til at klargøre deres både landet over. Forsikringsoplysningen minder om, at man skal huske ansvarsforsikringen for speedbåde med en skroglængde op til 15 meter og vandscootere.

Danmarks mest erfarne bådhandler Henrik Reese er optimistisk men nye bådkøbere er lige nu lidt afventende

- Generelt i hele EU føler og hører vi fra vores kollegaer, at de nye bådkøbere er afventende pt., men vi har også været rigtig langt fremme med bådsalget fra 2019 til 2023, siger Henrik Reese, der lige nu sælger godt til det nordtyske marked, siger Resse fra Reese Marin til motorbaadsnyt.dk.

Politiet indfører nye regler for sejlads i København - fx 300 meter fra land og maks. hastigheder på 3 eller 5 knob

I motorbåde må man kun må sejle vinkelret på kysten indtil man er 300 meter ude og motorsejleren må ikke sejle hurtigere end fem knob, og ved Amager Strandpark samt Kastrup Strandpark kun tre knob. Sejlads med bræt, surfing, kitesurfing og lignende strammes også.

Uttern T62 fra Ringkøbing fundet igen men motoren er stjålet og båden ser mishandlet ud

Båden blev i sydlige sydlige Ringkøbing fundet på på kun 30 centimeter vand, og normalt skal den ligge på halvanden meter. Nu skal den på værksted før den kan sejle igen.

Speedbåd stjålet i Ringkøbing - der røg den sommerferie - havnefoged anbefaler GPS-sender på både

Der har ikke været mange spor for politiet at gå efter, da der ikke er nogen form for overvågning på havnen, og det ærgrer Peter Kristiansen, der fik stjålet sin båd, en Uttern-model. Men løsningen er en gps-tracker til sin båd, mener havnefogeden i Ringkøbing.

Princess 50 hævet ved Rødvig efter den ramte stenmole - nu er den i Dragør efter tur på pram

Den milliondyre motorbåd var derfor ude på sin første tur, da den forliste i Danmark. Princess 50eren kom direkte fra Princess-værftet i England til en kunde med et indhyret mandskab, fortæller Sjællandske Tidende. Vi går ud fra at den nu skal på Dragør Baadeværft efter den sejlede på stenmole.

Motorbåd planede på stenmole i Rødvig - gav kæmpe brag og så var der stille

En gæstesejler på den indvendige side af Østmolen ved lystbådehavnen i Rødvig vågnede i nat ved et kæmpe brag – og så blev der helt stille, fortæller Sjællandske Nyheder, der viser billeder.

Kongeskibet Norge og Kongeskibet Dannebrog mødes i København og er på vej til Aarhus

D.M. Kong Harald og Dronning Sonja af Norge ankom 15. juni 2023 til København med Kongeskibet Norge og indleder herefter et officielt besøg i Danmark. Dagen efter sejler Majestæterne til Aarhus, og her vil det norske kongeskib være ledsaget af Kongeskibet Dannebrog med Kronprinsparret ombord.

Næsten hver fjerde bådejer vælger båden frem for familien

For mange er kærligheden til båden stor, og ferieplanerne består af lange dage til søs. For nogle er det faktisk sådan at de prioriterer tid med båden, frem for tid med familien, viser en ny undersøgelse fra Yamaha.

Tuco Marine lancerer nyt ubemandet fartøj til indsamling af data og overvågning af havområder

Tuco Marine i Faaorg præsenterer ProZero 8m USV: Revolutionerer Maritim dataindsamling og hydrografiske undersøgelser. Med teknologien udviklet i ENDURUNS-projektet, der er støttet af EU, vil den fremtidige kortlægning af havbunden være mere præcis