Gå til hoved-indhold

Sådan sættes flaget på båden

Hvor stort skal yachtflaget være, og hvornår skal det nedhales? Må man sejle med EU-flag, og hvor sættes standeren? Fredagens tips fortæller hvordan.

Amerikanerne er vilde med julen - flotte juleparader præger havnebilledet

Alt er stort i USA. Også de mange juleparader, der hvert år opføres på havne landet over. Se her et hyggeligt sammendrag fra paraden i Newport Beach på den amerikanske vestkyst.

Nu bjærges den kæntrede Karin Høj - én sømand er fortsat savnet

Halvdelen af den to mand store besætning på Horsens-prammen er endnu ikke fundet efter den tragiske kollision natten til mandag. To sømænd fra det britiske fragtskib er anklaget for spiritussejlads. Fredag begynder bjærgningsarbejdet.

Kongeskibet Dannebrog fylder 90 år - hyldes i ny særudstilling på M/S Museet for Søfart

I 2022 fylder Kongeskibet Dannebrog 90 år. Det markerer M/S Museet for Søfart med en særudstilling om det flydende slot. Udstillingen indvies den 8. februar 2022 og giver befolkningen et indblik i livet ombord - fra besætningens hverdag til kongefamiliens private liv til søs.

Dansk sømand død på selvsejlende pram 'Karin Høj' efter kollision ved Bornholm

Redningsfolk har bjærget liget af et besætningsmedlem fra skibet "Karin Høj". Det danske fartøj var på vej fra Södertalje til Nykøbing Falster, da det mødte et britisk skib. To derfra er anholdt. Se grafisk kollision fra MarineTraffic. 18 sekunder ind i videoen går det galt.

 

To fragtskibe frygtes stødt sammen i Østersøen - dansk skib vendt på hovedet - to savnet

- Vi leder efter to savnede, men om de ligger ind i skibet eller i vandet, ved vi ikke, lyder det fra Forsvarets Operationscenter. Det formodede sammenstød er sket i svensk farvand, nordvest for Rønne.

10 gode råd før du køber brugt båd

Er du på jagt efter en brugt båd? Så pas på ikke at købe katten i sækken. Hvis du følger disse råd fra vores bådkonsulent Carsten Lund fra Ship Consult, kan du styre uden om de værste faldgruber og ubehagelige overraskelser, fortæller Danske Tursejlere.

Redningsbåd støder kraftigt på grund i Sverige - to hentet med helikopter

Den otte meter lange redningsbåd Anna Sofia kom torsdag i alvorlig karambolage med den stockholmske skærgård. Selvom flere ombord var kraftigt såret, valgte redderne ikke at kalde efter direkte hjælp.

Princess Yachts søger erfarne marinemekanikere til Greve

Princess Yachts, der holder til på lystbådehavnen i Greve, mangler blandt andet medarbejdere til motorreparationer. Virksomheden sælger primært nye og brugte både til sejlerne.

Marex 330 vinder Best of Boat Award 2021 i familieklassen

Norske Marex gør det igen og vinder en pris i Best of Boat Award. En pris, der blev uddelt på bådmessen Boot & Fun i Berlin i fredags, hvor Motorbaadsnyt.dk er en del af juryen.