Gå til hoved-indhold

Marsvinebestanden faldet markant i indre danske farvande - nu nede på 14.000

Eksempelvis i det fynske øhav. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitet. I gennemsnit skrumper bestanden med 2,7 procent om året, og i 2022 var der kun 14.000 hvaler tilbage. I 2012 var tallet oppe på 40.000.

 

Danskerne er vilde med at sejle til Gøteborg - nu med nyt oplevelsescenter

I 2023 strømmede danskerne til Gøteborg, og kigger man på Stena Lines bookingtal for færgeruten mellem Frederikshavn og Gøteborg tyder alt på, at tendensen forsætter i år. I Gøteborg kan man tage på shopping, besøge byens restauranter og en lang række attraktioner. Den 14. april 2024 får byen endnu…

Hellers-kursus i Kastrup lærer dig at have gas ombord - stadig ledige pladser

Bliv opdateret på de nyeste gasregler for lystbåde, når Anders Kjøller fra Columbus Marine onsdag den 13. marts deler sin viden. Kurset foregår hos Hellers ved Kastrup Strandpark.

Svenske Comstedt bliver distributør for Torqeedo el-motorer i Danmark

Fra 1. marts 2024 er Jan Comstedt AB ny eksklusiv distributør for Torqeedo i Sverige, Norge og Danmark. - Torqeedo er en af pionererne og førende inden for markedet for el-motorer med 19 års erfaring og mere end 250.000 solgte motorer, fortæller Martyn Lewis fra Comstedt i Danmark.

 

Siim Båd & Motor viser 150 både frem i stor udstilling - se blandt andet Axopar, Nimbus og Aquador

Motorbaadsnyt.dk var forbi bådforhandleren i Them ved Silkeborg og blev mødt af et hav af nye både til priser fra 80.000 kroner og op til 5 millioner kroner. – Hvis du har bådene hjemme, vil kunderne også købe dem. Derfor har vi et stort lager, siger Jacob Siim.

Museet for Søfart udgiver musikalbum til børn - 12 sange om havet

I samarbejde med musikeren og sangskriveren Mattias Hundebøll udgiver museet albummet 'M/S Drømmeskibet' med 12 sange om havet. Det er nykomponerede sange til børn og deres forældre om skumsprøjt, sømandsdrømme og eventyr til søs.

Lodsbåd i Kalundborg kan blive til ny LEGO-model, men mangler 8.000 stemmer

Espen Andersen, der til daglig er bådfører i Kalundborg, nørder med LEGO i sin fritid. Han har fundet en måde at kombinere to af sine store passioner, og resultatet er en imponerende LEGO-model af den lodsbåd, han til dagligt sejler.

 

Fantastisk sejltur med 40 knobs powerbåd ud til svømmende, venlige grise på Bahamas

1250 kr. for fem timer, per person, men sejlturen med 3x350 hk motorer bagpå, ud til grise, havskildpadder og snorkling, var pengene værd i Bahamas paradis, lyseblåt klart vand og varme i februar. En times flyvning fra Miami. Vi var med og fik minder for livet.

 

Fiskekutter fra Kalundborg sank næsten - nu lækker den olie

I weekenden lå en kutter i Kalundborg og bankede ved kajen med en kraftig slagside. Vestsjællands Brandvæsen rykkede ud og siden da er den begyndt at lække olie.

53 år gammelt fragtskib gik ned i Marmarahavet - seks personer kan være fanget på skibet

Der skal nu dykkere ned på 53 meters dybde for at besigtige skibsvraget.