Gå til hoved-indhold

Marex 440 vinder pris i European Power Boat of the Year 2024 - Marex Boats mest prisbelønnede værft i Europa

Marex 440 Gourmet Cruiser vandt to store bådpriser under boot-udstillingen i Düsseldorf 2024. Første pris var European Power Boat of the Year 2024, den anden pris blev Motor Boat Award 2024. - Vi er den mest vindende i European Power Boat of the Year med fem priser, siger importør Henrik Reese.

Kæmpe japanske Yamaha køber tyske el-motor fabrik Torqeedo og får vigtig viden

Yamaha Motor, der har en milliardomsætning, styrker deres konkurrenceevnen og øger indsatsen for CO2-neutralitet inden for det elektriske område af virksomhedens Marine strategi ved at købe Torqeedo af tyske DEUTZ AG. der ejer Torqeedo i Sydtyskland.

Rederier bruger AIS-trick for at undgå beskydning fra Houthi-bevægelsen under passage af Det Røde Hav

Det nye trick sker ved at ændre oplysningerne i skibets AIS-signal, så det fremstår som om det sejler med kinesisk besætning. Houthierne gør hvad de kan for ikke at lægge sig ud med stormagter som Kina og Rusland.

 

Her finder du de danske turbøjer - en sikker måde at ligge for anker

Turbøjerne er forbeholdt medlemmer af klubber i Dansk Sejlunion eller medlemmer af Danske Tursejlere. Når du benytter bøjerne, skal du derfor flage DS- eller DT-stander. Få et overblik her og se en kort film om bøjerne.

De unge vil ikke kun sejle - båden er det nye sommerhus

Mange nye sejlere i de danske havne har sat gang i et generationsskifte. Vi bruger båden på nye måder, og det stiller andre krav til såvel både som havne.

Raymarine viser ny Alpha performancedisplays og dockingkameraer på boot Düsseldorf 2024

Raymarine viser deres produkter frem på boot 2024 som Alpha performancedisplays, som netop er kåret som vindere i deres kategori ved de seneste DAME Awards og NeuBoat Dock, vores 360 graders dockingkameraer. Vi fremviser også termiske FLIR-kameraer. boot starter på lørdag 20. januar.

Når GPS signalet forsvinder - krigen i Ukraine kan få mange udløbere i form af GPS- og AIS-jamming

Moderne lystbådssejlads er også at benytte moderne navigation. Det vil blandt andet sige, at du modtager satellitsignaler hele tiden og at du kan se din båds placering på et moderne, elektronisk søkort.

Dick Turpin-stik gør det let at forlade havnen - stik løsnes med et ryk - se hvordan det bindes

Landevejsrøveren Dick Turpin brugte det, når han skulle flygte på sin hest. Sejlere bruger det også, herunder Lars Jensen fra Lynetten. Han viser her, hvordan det bindes og fungerer. Det skal understreges, at det kun er et midlertidigt stik, når man eksempelvis sejler alene ud gennem pælene.

Oslo Færgen sejlede Ven rundt - 9 gange

Et kort fra Vesselfinder viser at Oslo Færgen sejlede rundt om Ven, efter at den ikke kunne lægge til i Københavns Havn pga. stormvejr. Nu er den i havn. Henrik Jørgensen fra Rungsted, der fulgte Oslo Færgen talte at den rundede Ven 9 gange, før den lagde til i København.

Principiel dom i Grønland sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel

62-årig mand blev dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse. Grønlands Landsret fandt nemlig en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads i december 2023. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.