Gå til hoved-indhold

Odense Sejlklub vil have biocidfri bundmaling på medlemmernes både - konvertering til Silic One

Sejlere i Odense kæmper i disse dage med at blive klar. De konverterer nemlig til Hempels biocidfrie Silic One-maling, der kræver at man skraber gammel bundmaling af, giver tre gange primer, et mellemlag og derefter to gange topcoat. Se indslag på TV2 Fyn.

Tysk ejer skuffet efter tyveri af forlist motorbåd i Sønderborg efter stormfloden

- Det er virkelig et trist syn. Den bliver slet ikke til båd igen, forklarer tyske Heino Larsen, som nu er ved at få fjernet sin motorbåd fra Dybbøl-siden, hvor den drev i land under stormfloden og blev smadret mod kysten, skriver JydskeVestkysten.

 

Forsvaret anbefaler SejlSikkert Alarm-appen - den opgiver hurtigt sejlerens position

SejlSikkert Alarm-appen opgiver din position via mobilens GPS, så redningsmandskabet ved præcis, hvor de skal sende hjælpen hen og derved spares tid på unødig eftersøgning. Appen er en livline til land, og den fås både til iOS og til Android til din mobil.

Bådebyggerens tjekliste til vinterklargøringen - se fx hvad du skal gøre, mens båden er i vandet

Efteråret er på vej, selvom det har været en lækker Indian Summer. Bådebygger Jørgen Jensen og andre har samlet en tjekliste med gode råd, så du husker det hele, når båden skal på land.

Marinehjemmeværnet redder udmattet windsurfer ud for Amager

En windsurfer var i problemer i farvandet ’Kalveboderne’, der ligger mellem Amager og Hvidovre/Valby. Marinehjemmeværnet havde nær ikke set ham, da han lå og vuggede i høje bølger, men han blev bjærget og bragt i sikkerhed.

Motorbåd på grund ved Hirsholmene - lå næsten på land

Sæby Redningsstation kom mandag aften ud til en motorbåd, som var endt på land. Bjærgning af båden blev udskudt til dagen efter, hvor der var dagslys.

Godt nyt fra Nr. Vorupør - låner redningsbåd fra Hanstholm indtil ny leveres

Danmarks ældste redningsflåde blev for få uger siden sat på pension uden en anden båd som erstatning. Nu får redningsstationen en båd fra Hanstholm. Den nye redningsbåd til Nr. Vorupør er først klar til at blive indsat ultimo 2024.

 

Redningsveste og gode råd om hunde til søs: Sådan sørger du for dens sikkerhed

Sikkerheden kommer først, og det gælder også for vores firbenede venner. Når du tager din hund med på eventyr – uanset om det er en gåtur ved stranden eller en sejltur på havet – er det dit ansvar at sørge for hundens ekstra sikkerhed, fortæller Bitema.

Hellers guide til korrekt støtte af motorbåd - se videoen her

Det er vigtigt, at båden står korrekt, når den kommer på land. Derfor skal du også anskaffe de rette bådstøtter, som blandt andet kan købes hos Hellers.dk. Forhandleren har samlet flere gode råd i en video, som kan ses her.

Navipair vokser og tilføjer nye funktioner - appen hjælper sejlere med bådopgaver

Hvornår skal din redningsflåde serviceres? Hvad med dit ankerspil? Snart kan man bruge appen som ‘digital servicebog’, samt som et værktøj til at blive mindet om de opgaver, man skal huske. Appen hjælper med at finde reparatører i nærheden.