Gå til hoved-indhold
Udstyr
Der er 70 ingeniører ansat blandt de 250 medarbejdere. Alene i software-afdelingen er der ti ansatte. Foto: Andreas Graf
Udstyr
Til højre ses direktør for Torqeedo, Fabian Bez, Til venstre ses Florian Herrmann MdL, leder af det bayerske statskancelli og statsminister for føderale anliggender og medier. Foto: Andreas Graf

Torqeedo udvider med ny 8.300 m2 fabrik nær München - vi var til indvielse

Torqeedo, der startede i 2005, er den foretrukne elektrificeringspartner for verdens største og mest velrenommerede bådebyggere og teknologipartnere for e-mobilitet på vandet. Cruise-motorserien blev for nylig relanceret med 50 % mere kraft og øget holdbarhed. Vi var i München.

 

Af Troels Lykke |

- Torqeedo GmbH, den globale markedsleder for marine elektriske drev til både, fejrede den store åbning af en helt ny 8.300 m2 bygning nær München, hvor alle virksomhedens aktiviteter, herunder forskning, udvikling og produktion, nu vil finde sted.

Virksomheden, dets forretningspartnere og medlemmer af pressen, herunder minbaad.dk, samledes til bemærkninger fra Fabian Bez, Torqeedos administrerende direktør, og Dr. Florian Herrmann MdL, leder af det bayerske statskancelli og statsminister for føderale anliggender og medier.

Torqeedo: En global forkæmper for elektrisk mobilitet på vand

"Torqeedo er en global forkæmper for cleantech og elektrisk mobilitet på vand og beriger lokationen med sit nye firmahovedkvarter. Det er fantastisk, at endnu en milepæl i Torqeedos imponerende virksomhedshistorie bliver skrevet, kombineret med et klart engagement i regionen og dens folk. Klimabeskyttelse og nul-emissionsmobilitet er nøglespørgsmål i Bayern på vejen mod klimaneutralitet, som vi investerer over 22 milliarder euro i inden 2040 med en klimabeskyttelsesoffensiv. Vi er stolte af, at virksomheder som Torqeedo er med til at åbne op for nye dimensioner i bæredygtig mobilitet med innovation og en pionerånd," sagde Dr. Herrmann under sin velkomsttale.

Torqeedo oppe på 250 patenter

Torqeedo-boss Fabian Bez forklarer at firmaet i München er den globale teknologileder inden for nul-emission mobilitet på vandet. Man har da også 70 ingeniører ansat blandt de 250 medarbejdere.

"Uanset om det er ad vej, jernbane, luft eller vand, er bæredygtige former for fremdrift nødvendige for at nå klimamålene. Især inden for transportsektoren er der stadig meget at gøre. Som Torqeedo anerkendte vi denne tendens. tidligt og udviklede batteri-elektriske drev til vandfartøjer. I dag er vi den globale teknologileder inden for nul-emission mobilitet på vandet. Vi vil snart producere vores to hundrede tusinde elektriske motor og har allerede indgivet mere end 250 patenter. Elektrisk mobilitet på vand, "Made in Germany" - det er det, Torqeedo også i fremtiden vil stå for."

Torqeedo har samlet produktionen et sted

"I løbet af det seneste år har Torqeedo styrket sit prisvindende produktsortiment, produktionskapaciteter og interne processer og er fuldt ud parat til fortsat at stå i spidsen for transformationen af ​​marineindustrien. Den nye facilitet gjorde det muligt for os at implementere lean manufacturing-strategier, som reducerer spild, forbedre produktkvaliteten og gøre virksomheden klar til vedvarende, hurtig vækst. Torqeedos produktionslinjer var tidligere delt mellem tre fjerntliggende faciliteter, men med den nye produktionshal køres alle linjer nu side om side," sagde Bez.

Nøglekonceptet for lean manufacturing er affaldsreduktion, som øger effektiviteten og forbedrer kvaliteten. Lean management-koncepter er også blevet implementeret i hele virksomheden, startende med produktdesign og fortsætter gennem fremstilling, distribution og eftersalgssupportstadier.

Torqeedos nøglekunder, strategiske partnere, bådebyggere, forhandlere og distributører besøgte det nye hovedkvarter til en række strategi- og teknologiworkshops i dagene forud for begivenheden.

Emnerne omfattede produktinnovationer såsom Deep Blues nye avancerede hydrogeneringsalgoritme, der forbedrer energigenerering for en bæredygtig sejleroplevelse, og en ny grænseflade til smart DC-generatorstyring og ultimativ luksus og bekvemmelighed om bord.

Mere støjsvage motorer og længere rækkevidde

I løbet af de sidste par år er Travel- og Ultralight-modeller blevet mere støjsvage og mere lydhøre og fås med et batteri med udvidet kapacitet og en nem måde at oplade fra solcelle ombord.

Cruise-motorserien blev for nylig relanceret med 50 % mere kraft og øget holdbarhed. En forhåndsvisning af 2023-produktkataloget er nu tilgængelig til download.

Torqeedo er blevet den foretrukne elektrificeringspartner for verdens største og mest velrenommerede bådebyggere og teknologipartnere på grund af sin holistiske systemarkitektur for e-mobilitet på vandet.

Virksomheden integrerer mekaniske komponenter fra tech-ledere i marineindustrien, såsom ZF til udvikling af 50- og 100-kW Deep Blue-sejldrev og Poseidon til styrbare azimuth-thrustere til vandtaxier og kommercielle færgedrifter, i dens dokumenterede pålidelige Deep Blue-infrastruktur .

Torqeedo er også stolt af at være en betroet leverandør til en bred vifte af kommercielle og rekreative OEM'er og blev for nylig udnævnt til elektrificeringspartner for Groupe Beneteaus sejlads, fast ejendom på vandet og opmærksomme cruising forretningsområder.

Torqeedo har udviklet kæmpe produktprogram på 17 år

Direktør Bez sagde videre.

"I løbet af de sidste 17 år har Torqeedo udviklet det mest omfattende produktprogram til elektrificering i marineindustrien. Inden for vores globale netværk har vi udviklet den teknologi, institutionelle viden, kvantitative erfaring og partnerskaber, der vil give os mulighed for at definere og skabe den emissionsfrie fremtid for marineindustrien. Vi vil være foran og køre videre."

Om Torqeedo

Torqeedo er markedsleder inden for elektrisk mobilitet på vandet. Virksomheden blev grundlagt i 2005 i Starnberg og udvikler og producerer elektriske og hybride drev fra 0,5 til 100 kW til kommercielle anvendelser og rekreativt brug.

Torqeedo-produkter er kendetegnet ved et højteknologisk fokus, maksimal effektivitet og komplet systemintegration. Torqeedo er en del af DEUTZ Group, en af verdens førende producenter af innovative drivsystemer. www.torqeedo.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader