Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Oceanis-30.1 kan nu også fås med en Torqeedo el pod motor. Julien Gazeau
Kort Nyt
Kort Nyt

Beneteau går el-vejen med Oceanis 30.1 og First 44 med Torqeedo-motor

Beneteau, der hvert år bygger 10.000 motor- og sejlbåde, kommer nu med el-motor til Oceanis 30.1 og First 44. Bådene skal starte Beneteau Gruppens bæredygtighedsstrategi, som handler om at ændre fremstillingsprocesser og produktudvikling med et øje mod co2-reduktion.

Af Troels Lykke |

Bådudstillingen Salon Nautic de Paris, der kører frem til 10. december, er lige nu vært for premieren på to nye elektriske sejlbåde fra Beneteau: Oceanis 30.1 og First 44, der i Danmark importeres af Risbjerg.dk ved Silkeborg.

Gianguido Girotti, Boat Division CEO for Groupe Beneteau, forklarer om miljøvenlighed:

"På produktudviklingssiden er vi i øjeblikket fokuseret på at reducere miljøpåvirkningen på to nøgleområder: kompositmaterialer og fremdriftssystemer."

Skroget på First 44 tager begge udfordringer op. Racer-cruiseren på 44 fod har et sydtysk Torqeedo-emissionsfrit el Cruise pod-drivsystem med og skroget er bygget med genanvendelig materiale.

First 44 blev for nylig hædret med en Boat Builder Award for miljøforbedring i fremstillingsprocessen for deres integration af bio-sourcede materialer og genanvendelig resin. En elektrificeret version af Oceanis 30.1 vil også blive lanceret på Salon Nautic.

Torqeedo er klar

"Partnerskabet mellem Groupe Beneteau og Torqeedo fortsætter med at bringe nye både til marinemarkedet, hvilket udvider mulighederne for sejlere til at gå 100 procent emissionsfrit," siger Fabian Bez, administrerende direktør for Torqeedo GmbH.

Gør det allerede hos motorbådene

Partnerskabet mellem de to brancheførende virksomheder er allerede en succes for to andre Groupe Beneteau-mærker: EXCESS og DELPHIA, med leveringen af en hybrid-elektrisk testplatform til Excess 15, drevet af Torqeedos Deep Blue sejldrev, og to 100% elektriske modeller fra mærket DELPHIA: Delphia 10 og Delphia 11.

Martin Schemkes, brand-direktør for Delhpia i Polen:

"Delphia redefinerer sejleroplevelsen på de indre vandveje, hvilket gør det lettere at nyde og nemmere at nyde sejladsen. Teknologien til det, vi kalder "mindful cruising" er her i dag, takket være vores partnere hos Torqeedo, og DELPHIA har til hensigt at være 100 % elektrisk i 2024."

Motor
content-loader
content-loader
content-loader