Gå til hoved-indhold

80 procent af kvinderne sejler kun for mandens skyld

- Det har jeg læst et sted, og det passer, siger gymnasielærer Niels Lassen, hvis hustru ikke vil sejle. Sejleren gav os lov til at teste sin 30 fods svenske motorbåd i træ. Oskar Sjölin hedder bådtypen, der er unik. Vi prøvede båden i Marselisborg.

Vi tester Greenline 45 Fly i Slovenien - få en rundvisning

30,7 knob kunne vi sejle i Greenline 45 Fly med to store Volvo Penta IPS-motorer. Der er nu solgt 50 af bådtypen. 95 procent af amerikanerne tager bådtypen med hybrid (el- og dieselmotor), mens kun 50 procent af europæerne vælger hybrid.

Tucos ProZero 15 m er en let, velsejlende og stærk arbejdsbåd – Motorbaadsnyt.dk tester

Vi var med Tuco Marine Groups direktør Jonas Pedersen på en ProZero 15m FR Workboat en kold dag i december 2020, men inde i en rummelig kahyt var der rigeligt varmt. Båden, der kan sejle 37 knob, er stærk og skal bruges som inspektionsfartøj til norsk laksefiskeri.

 

Test af Auster 740 CC: Tysk grundighed og retrolook til fornuftige penge

Båden, vi testede ud for Egå, er med tysk grundighed overalt. Eksempelvis blev båden fabriksafprøvet i vand, før den blev leveret, for at undgå fejl i leverancen. Det fortæller Henrik Lund fra Dansk Marine Center, der har den på lager i december 2020.

 

Vi tester amerikanske Regal XO33 med to udenbordsmotorer - alt virker og mere til

Regal i USA er fyldt 50 år. Den kæmpe erfaring afspejles tydeligt i deres både. Det så vi under fabriksbesøg i Orlando her i efteråret, og efterfølgende da vi testede både. Fx Regal XO33 med to påhængsmotorer på hver 300 hk. Topfarten var 42,3 knob.

Test: Selva-joller til midaldrende mænd

Test fra arkivet. De typiske kunder til de to italienske Selva-joller er 50-årige mænd, der fisker eller sejler en tur for billige penge. Vi tester Selva 4,5 og 4,8 på Limfjorden.

 

Yamarin 63 HT forlænger din sæson - video

Motorbaadsnyt.dk var i Tanum Strand i Sverige for at teste finske Yamarin 63, men først gav importør fra Yamaha i Odense, Preben Hansen, en rundvisning. Her en artikel fra arkivet om en båd, der stadig er aktuel.

Tesla-ejere er vilde med svenske Candela Seven - det er Motorbaadsnyt.dk også efter test

Et stykke legetøj til 1,8 mio. kroner, der svæver én meter over bølgerne. Udstyret med en 50 kWh elektrisk Torqeedo-motor med foils på motor og i midten af båden, styret med en computer - dét er, hvad Candela Seven er. Båden kan sejle 50 sømil med 22 knob.

Test: Merry Fisher 695 - et lille multiværktøj

Test fra arkivet: Jeanneau-båden er til dem, der vil på hyggesejle en weekend - eller tag på fisketur i selv dårligt vejr. Motorbaadsnyt.dk testede i Sverige den praktiske båd.

Joystik i ny Marex 360 Cabriolet Cruiser med to Mercury-motorer gør havnemanøvre til en leg

Motorbaadsnyt.dk har været i Aabenraa og teste den nye Marex 360 Cabriolet Cruiser. Med 2 x Mercury 270 hk, går havnemanøvrene som en leg viser video. Se to videoer om den norske båd.