Gå til hoved-indhold

Test: Sea Ray SPX 190 er amerikansk kult til overkommelig pris

Vi har i år været på Silkeborgsøerne for at teste en af Sea Rays mindste bowridere på lige under seks meters længde. Dagsejleren er proppet med gode detaljer og lækkerier, men også sejlglæde. Prisen er samtidig fair, for helhedsindtrykket er positivt.

Test: Selva-joller til midaldrende mænd

Test fra arkivet. De typiske kunder til de to italienske Selva-joller er 50-årige mænd, der fisker eller sejler en tur for billige penge. Vi tester Selva 4,5 og 4,8 på Limfjorden.

Test af søens Audi: Sea Ray Sundancer 320 har fin kombi med bowrider og overnatning til fire

320 Sundancer fra USA’s mest anerkendte bådværft, Sea Ray, kan meget og får med masser af optræk, lækre detaljer og god plads det store smil frem, viser vores test i Cannes. I Danmark har Risbjerg solgt to styks, én med indenbordsmotor og én med to påhængsmotorer.

 

Test: Quicksilver 705 Pilothouse – oplagt til lystfiskeri og tursejlads

Quicksilver fra den amerikanske koncern Brunswick kommer nu med efterfølgeren til Pilothouse 805. Denne Pilothouse 705, en 6,63 meter båd, opfylder lystfiskernes ønsker, og så er den sjov at sejle, viste test ved Cannes. Vi sejlede 37 knob med 200 hk bagpå.

Test af X-Power 33C fra X-Yachts: Ret tjekket weekendcruiser med alverdens elektronik

Vi tester X-Yachts' første motorbåd, X-Power 33C, der med lækre materialer, dyre højtalere, smart indretning og smukke linjer får én til at tro, at man er med i en James Bond-film. Eksempelvis kan man med en knap tænde for nærmest alt om bord.

Test: Tiger BRz' prisvindende bowrider er klædt smukt på og er med stærkt alu-skrog under

Tiger BRz vandt Best of Boat 2020, blandt andet valgt af Motorbaadsnyt.dk, der er med i komitéen. Båden fra Silver Boats sejler sikkert og godt og har en masse gode detaljer, viste test i Silkeborg. Skroget er designet ved hjælp af den unikke svenske Petestep, der giver roligere sejlads.

Test: Merry Fisher 695 - et lille multiværktøj

Test fra arkivet: Jeanneau-båden er til dem, der vil på hyggesejle en weekend eller tage på fisketur, selv i dårligt vejr. Motorbaadsnyt.dk testede den praktiske båd i Sverige.

Phoenix 610 i test: Prisbillig RIB - bygget i Kina

Den kinesisk producerede Phoenix 610 er tryg at sejle, selv med 30 knob og uden at være kedelig. Prisen er konkurrencedygtig, og kvaliteten holder næsten hele vejen, viste vores test.

80 procent af kvinderne sejler kun for mandens skyld

- Det har jeg læst et sted, og det passer, siger gymnasielærer Niels Lassen, hvis hustru ikke vil sejle. Sejleren gav os lov til at teste sin 30 fods svenske motorbåd i træ. Oskar Sjölin hedder bådtypen, der er unik. Vi prøvede båden i Marselisborg.

Vi tester Greenline 45 Fly i Slovenien - få en rundvisning

30,7 knob kunne vi sejle i Greenline 45 Fly med to store Volvo Penta IPS-motorer. Der er nu solgt 50 af bådtypen. 95 procent af amerikanerne tager bådtypen med hybrid (el- og dieselmotor), mens kun 50 procent af europæerne vælger hybrid.