Gå til hoved-indhold

Test af X-Power 33C fra X-Yachts: Ret tjekket weekendcruiser med alverdens elektronik

Vi tester X-Yachts' første motorbåd, X-Power 33C, der med lækre materialer, dyre højtalere, smart indretning og smukke linjer får én til at tro, at man er med i en James Bond-film. Eksempelvis kan man med en knap tænde for nærmest alt om bord.

Test: Tiger BRz' prisvindende bowrider er klædt smukt på og er med stærkt alu-skrog under

Tiger BRz vandt Best of Boat 2020, blandt andet valgt af Motorbaadsnyt.dk, der er med i komitéen. Båden fra Silver Boats sejler sikkert og godt og har en masse gode detaljer, viste test i Silkeborg. Skroget er designet ved hjælp af den unikke svenske Petestep, der giver roligere sejlads.

Test: Merry Fisher 695 - et lille multiværktøj

Test fra arkivet: Jeanneau-båden er til dem, der vil på hyggesejle en weekend eller tage på fisketur, selv i dårligt vejr. Motorbaadsnyt.dk testede den praktiske båd i Sverige.

Phoenix 610 i test: Prisbillig RIB - bygget i Kina

Den kinesisk producerede Phoenix 610 er tryg at sejle, selv med 30 knob og uden at være kedelig. Prisen er konkurrencedygtig, og kvaliteten holder næsten hele vejen, viste vores test.

80 procent af kvinderne sejler kun for mandens skyld

- Det har jeg læst et sted, og det passer, siger gymnasielærer Niels Lassen, hvis hustru ikke vil sejle. Sejleren gav os lov til at teste sin 30 fods svenske motorbåd i træ. Oskar Sjölin hedder bådtypen, der er unik. Vi prøvede båden i Marselisborg.

Vi tester Greenline 45 Fly i Slovenien - få en rundvisning

30,7 knob kunne vi sejle i Greenline 45 Fly med to store Volvo Penta IPS-motorer. Der er nu solgt 50 af bådtypen. 95 procent af amerikanerne tager bådtypen med hybrid (el- og dieselmotor), mens kun 50 procent af europæerne vælger hybrid.

Tucos ProZero 15 m er en let, velsejlende og stærk arbejdsbåd – Motorbaadsnyt.dk tester

Vi var med Tuco Marine Groups direktør Jonas Pedersen på en ProZero 15m FR Workboat en kold dag i december 2020, men inde i en rummelig kahyt var der rigeligt varmt. Båden, der kan sejle 37 knob, er stærk og skal bruges som inspektionsfartøj til norsk laksefiskeri.

 

Test af Auster 740 CC: Tysk grundighed og retrolook til fornuftige penge

Båden, vi testede ud for Egå, er med tysk grundighed overalt. Eksempelvis blev båden fabriksafprøvet i vand, før den blev leveret, for at undgå fejl i leverancen. Det fortæller Henrik Lund fra Dansk Marine Center, der har den på lager i december 2020.

 

Vi tester amerikanske Regal XO33 med to udenbordsmotorer - alt virker og mere til

Regal i USA er fyldt 50 år. Den kæmpe erfaring afspejles tydeligt i deres både. Det så vi under fabriksbesøg i Orlando her i efteråret, og efterfølgende da vi testede både. Fx Regal XO33 med to påhængsmotorer på hver 300 hk. Topfarten var 42,3 knob.

Yamarin 63 HT forlænger din sæson - video

Motorbaadsnyt.dk var i Tanum Strand i Sverige for at teste finske Yamarin 63, men først gav importør fra Yamaha i Odense, Preben Hansen, en rundvisning. Her en artikel fra arkivet om en båd, der stadig er aktuel.