Gå til hoved-indhold

Sej kvindelig lods kæmper i høje bølger

Når vinden er kraftig og bølgerne høje, kræver det mod og mandshjerte for en lods at klatre ned af lodsstigen og hoppe ned på lodsbåden på den absolut rigtige øjeblik. Se en sej kvindelig lods i aktion.

 

Førerløs havnebus sejler nu i Aalborg - styres med kunstig intelligens

Mere end tre års arbejde ligger bag den førerløse færge Greenhopper, som fredag af sig selv sejlede over Limfjorden. Via fire kameraer og otte infrarøde kameraer oven på færgen samt en masse kunstig intelligens kunne færgen selv sejle store dele af turen over Limfjorden.

Polestar lancerer ny Makka limited edition super-elcykel til din store båd

En lækker el-cykel til din båd måske? CAKE løfter Polestar nu sløret for en ny limited edition Makka super-elcykel. Den nye Makka-elcykel får den unikke blå farve ‘sky’, der er kendt fra Polestars elektriske roadster-konceptbil O2.

Fra DSB-darling til superhelt: Legendarisk hospitalsskib gøres klar til at redde flere liv 

Efter endnu et års tro tjeneste skal tidligere dansk DSB-færge, der i dag sejler som hospitalsskib for NGO’en Mercy Ships, vedligeholdes på Tenerife. Skibet sørger for at tusindvis af afrikanere, får adgang til livsvigtig lægehjælp. På skibet er udført 34.859 operationer siden 2007.

Fuld el-sejlads med ny Delphia 10 LoungeTop - sejler 50 sømil med 4 knob med Torqeedo el-motor

Lad os indånde ren luft. Lad os være en del af fremtiden, sådan skriver polske Delphia Yachts, der lancerer Delhpia 10 LoungeTop, der er udstyret med Torqeedos kraftfulde 80 hk Deep Blue elmotor, der tilbyder tre forskellige konfigurationer af elektriskske motorer. Se vores interview.

Første brodrager sejles ud på Storstrømmen - bliver visuelt skelsættende

Nu begynder den teknisk komplicerede operation med at sejle den første præfabrikerede brodrager ud i Storstrømmen og hejse den op på to bropiller til den nye Storstrømsbro. Brodragerne er de elementer, som forbinder bropillerne og bærer selve kørebanen og jernbanen.

 

Esbjerg Havns nye mobilkran var på finsk skib smadrede mod bro i Kielerkanalen

Finsk heavy load carrier havde Esbjerg Havns nye mobilkran ombord, og det var toppen af mobilkranen, der ramlede sammen med undersiden af broen. Nu er kranen totalskadet.

Kielerkanalen spærret efter finsk fragtskib påsejlede Holtenauer broen i Kiel - se video

Der er i øjeblikket lukket for skibstrafik på Kielerkanalen efter at et finsk fragtskib i denne uge påsejlede Holtenauer broen i Kiel, der også blev spærret for trafik.

 

Propel på roret: Norske Kongsberg Maritime lancerer Direct Trunk Support system til ror

Det nye system overfører manøvrekræfterne fra roret gennem indløbskassen og styretøjsdækket direkte ind i skrogstrukturen, hvilket lover forbedret manøvrering, fremdriftsydelse og vægtbesparelser.

 

Lavenergi husbåd til salg i København - lige overfor Operaen - dyre kvadratmeter

Mange sejlere vil bo på vandet. Her er en husbåd fra 2021, den er 70 kvadratmeter stor og har tre værelser. Ejerudgift per måned er 9.167 kr., fortæller Home.