Gå til hoved-indhold

Motorbåde skal holde mere afstand til sæler og marsvin, der ikke tåler undervandsstøj

Undervandsstøj er en af de faktorer, der virkelig betyder noget for dyrene. Vi sejler måske flere kilometer væk, men dyrene kan tydeligt høre det. Det kan give nogle knald, der nærmest lyder som fyrværkeri. Nye råd skal beskytte sæler og marsvin, skriver dr.dk.

Elendigt sejlervejr til motorbådene efter usædvanligt dybt lavtryk for årstiden

- Et usædvanligt dybt lavtryk for årstiden er langsomt på vej lige nord om Danmark. Det kommer til at give os en længere periode med blæst fra vestlig retning, skriver instituttet DMI på sin Twitter-profil.

To mænd afslører sig selv: Sigtes for tyveri af to motorbåde

En uigennemtænkt efterspørgsmål efter et par sneakers og en trøje fældede onsdag to tyve, der blot er 19 og 20 år gamle. GPS-tracking hjalp politiet på sporet nær Helgenæs i Østjylland.

Fyns Politi kontrollerer speedbådscertifikater, duelighedsbeviser, redningsveste, ansvarsforsikring, hastighed og spiritussejlads

Promillegrænserne for spiritussejlads er de samme, som promillegrænserne for spirituskørsel. Man må derfor ikke overstige en promille på 0,5, når man fører et motordrevet fartøj på vandet, siger Fyns Politi, der er særligt uddannet inden for maritim sikkerhed.

Fire sejlere fik ildebefindende på motorbåd efter kulilteforgiftning - hastet på hospitalet

Marinehjemmeværnet i Aabenraa var på det rette sted på det rigtige tidspunkt. Fire personer i en motorbåd havde et alvorligt ildebefindende og skulle hastes i land til behandling. De blev hentet af helikopter.

Det græske militær smadrer fragtskib under øvelse

Farvandet omkring Kreta lagde i sidste uge rammer til en større militærøvelse for Grækenlands forsvar. Det gik udover et udtjent fragtskib, viser en reportage fra græsk TV.

Politikontrol til søs ved Snaptun, Juelsminde og Lillebælt ved Fredericia - 11 personer sigtet

Kontrollerne havde primært fokus på at forebygge ulykker på vandet med vandscootere og speedbåde. Beviser, certifikater, sikkerhedsveste og andre forhold, der har betydning for sikkerheden til søs, blev tjekket.

 

 

Seks gode råd når hunden skal med på vandet

Hvis hunden skal med på en sejltur, kan det være en idé at lave lidt forberedelser inden, så det kan blive en succes. Her er seks råd, hvis hunden skal med på vandet eller havnen.

Nyrenoveret fiskekutter synker nær Hirtshals

Et norsk fiskefartøj, der netop havde gennemgået en større renovering i Hirtshals, sank fredag eftermiddag. De to ombordværende er reddet.

Overgangsordning er slut - nu skal alle have et vandscooterbevis for at styre en vandscooter

Siden kravet om vandscooterbevis blev indført i 2018, har der været en to-årig overgangsordning, for de som i forvejen havde et fritidssejlerbevis. Den overgangsordning er slut, fortæller Søfartsstyrelsen.