Gå til hoved-indhold

Gammel ordning om vandscooterbevis udløber - men beviset er et krav

I 2018 blev det et krav, at føreren af en vandscooter skal have bestået en prøve for at få et vandscooterbevis. I 2019 udløber overgangsordningen, og det minder Søfartsstyrelsen nu om inden sæsonstart.

Regeringen i Norge vil stramme søvejsreglerne - dødmandsknap skal gælde for åbne motorbåde

På en konference for fritidsbåde i Norge er der varslet om skærpede søvejsregler. Blandt andet skal reglerne omkring brug af dødmandsknap i de norske farvande strammes.

12 både gives gratis væk i Norge

I Norge findes lige nu 12 motorbåde, som gives gratis væk. Bådene mangler motor, dele af skroget, propeller eller er i dårlig stand, men med en ordentlig omgang kan de blive sejlklar igen.

Amerikaner dykker over syv kilometer ned i Det Indiske Ocean

Som den første i verden har Victor Vescovo taget turen 7.192 meter ned i Java-kløftens dyb. Her opdagede han flere nye arter, ligesom det blev muligt at kortlægge området mere præcist end hidtil.

Klubformand: Hvidovre Havn er ikke et klondyke

Det siger Kurt Jakobsen, formand Hvidovre Sejlklub Suset og uddyber til Hvidovre Avis: - Der er faktisk utroligt hyggeligt i vores havn, og hvad jeg vil beskrive som et rigtig fint havnemiljø.

Udenrigsministeren manglede noget kønt at kigge på - så kom motorjagten Mjølner til København

Uffe Ellemann-Jensen gav selv tilladelsen til, at skibet kunne ligge foran Udenrigsministeriet. Mjølner har nu fået en overhaling af dets nye ejerlav. Fyns Amts Avis var med på en sejltur.

Tragisk drukneulykke på Flensborg Fjord - danske frivillige deltog i eftersøgningen

En 56-årig mand omkom onsdag på hospitalet, mens en 53-årig sejler formodes druknet efter en sejltur tirsdag. Desuden var en tredje person ombord, der slipper fra ulykken med livet i behold. I samarbejde med de tyske myndigheder søgte Marinehjemmeværnet efter de savnede.

 

Operation Sømærkning-mærkatet kan redde sejleres liv

Operation Sømærkning er navnet på et nyt mærkat, som kan redde liv, hvis man skulle finde en herreløs båd. Trygfonden har sammen med JRCC udviklet sømærket, som sejlere kan sætte på deres grej.

Herning Trailer- og Bådcenter midt i Jylland holder åbent hus i påskedagene

I påskedagene slår Herning Trailer- og Bådcenter dørene op til åbent hus. Her vil være tilbud på produkter fra Garmin, Mercury og et udvalg af bådtrailere.

Far og to børn fundet druknet på Isefjorden efter intens eftersøgning

Knap et døgn søgte helikoptere, fartøjer og dykkere efter de tre savnede sejlere, inden de mandag eftermiddag blev fundet omkommet nær Lynæs Havn. - En tragisk ulykke, lyder det fra Nordsjællands Politi.