Gå til hoved-indhold

IMO: Autonome skibe er ikke nødvendigvis ubemandede

Medlemslandene i FN’s søfartsorganisation, IMO, har netop fundet en foreløbig definition af, hvad autonome skibe er. Det er vigtige første skridt på vejen til internationale regler på området.

Stor lystyacht torpederet af udflugtsskib på Hudsonfloden

Udflugtsskibet, Cornucopia Destiny, var ved at lægge til kaj, da besætningen mistede kontrollen med skibet. Kædereaktion gik i gang.

Kran vælter under søsætning i Rusland

Et skib skulle søsættes i Rusland ved hjælp af en kran. Men det gik galt da kranføreren ikke havde styr på hvor meget den kunne løfte.

50-årig sejler fundet omkommet ved Faxe Ladeplads

En større eftersøgning i sidste uge ledte ikke frem til to savnede mænd. Tirsdag er liget af den ene fundet af forbipasserende.

Se nye Sargo 33 og Sasga 42 hos DBC Marine til Åben Båd

Lørdag 26. og søndag 27. maj er der Åben Båd hos DBC Marine, fortæller Per Thrane og Henrik Juul Petersen fra Skovsvhoved-forhandleren.

Mariah 18 SX speedbåd stjålet fra havn - efterlyses af politiet

En Mariah 18 SX er stjålet fra Veddelev Havn, hvor den stod opbevaret på en låst trailer. Båden har en 135 hk's indenbords motor. Båden efterlyses.

Poltiet stopper vandscooter-sejlere i Aalborg - store bøder på vej

Nordjyllands politi fik mandag eftermiddag flere anmeldelser om "vanvidssejlads" med vandscootere i Limfjorden mellem Limfjordsbroen og Jernbanebroen.

 

Sådan sejler Tucos arbejdsbåd i 15 m/sek.

Den 18 meter lange ProZero klarer sig godt og skærer fint mindre bølger og ligger sikkert, viser video.

Prøv nye Sealine, Marex og Fjord hos Reese Marin i Pinsen

Reese Marin i Aabenraa åbner op for prøvesejlads i Pinsen. Prøvesejl motorbådsnyheder fra Sealine, Marex og Fjord, og oplev Reese Marin's nye faciliteter.

Søfartsstyrelsen søger regler som understøtter autonom skibsfart

En række lande mødes onsdag 16 maj, for at drøfte IMO's arbejde med autonome skibe. Medlemslandene skal blandt andet kigge på hvordan autonome teknologier understøttes af det internationale regelsæt.