Gå til hoved-indhold

Newzealændere vil bygge verdens første eldrevne slæbebåd

I 2021 leveres den miljørigtige slæbebåd til havnen i Auckland af det hollandske Damen-værft. Byggeomkostningerne til fartøjet er dobbelt så store som for en tilsvarende dieseldrevet slæbebåd.

49 meter britisk superyacht brændte i Thailand - årsag ukendt

Den 49 meter britisk ejede luksusyacht Lady D, der var til salg for 5 mio. euro, er brændt ned ved Phuket i Thailand.

Tennisspiller Nadal opgraderer til 80 fod's Sunreef katamaran

Tennisspiller Rafael Nadal har netop sat sin 76-fod's Monte Carlo Yacht til salg. Det polske værft, Sunreef Yachts, er i gang med konstruktionen af en Sunreef 80 Power Katamaran, som Nadal opgraderer til.

To nye fartøjer skal patruljere ved EU's grænse - har topfart på 25 knob

Tirsdag den 23. juli afgik de to nyindkøbte FRONTEX-fartøjer til Søværnet fra Grenaa Værft efter en missionsforberedende klargøring. Et komplet hovedeftersyn og en opgradering af navigations- og varslingssystemer er blandt andet foretaget på bådene.

Kendt Svendborg-skib må bruge to uger i dok midt i højsæson

Skonnerten Lilla Dan blev delvis slæbt Fyn Rundt og ligger nu på det tørre hos Ring-Andersen i Svendborg. En utæthed omkring stævnrøret skal udbedres, inden skibet atter kan sejle mod nye kyster.

Verdens største hangarskibe kan operere i 25 år uden at tankes - se video

USA råder over de elleve største hangarskibe i verden. Fartøjer, der forvandles til transporterbare, selvforsynende byer på verdenshavene. Lær mere i tolv minutter lang film fra Wendover Productions.

Et af verdens mest avancerede forskningsfartøjer må opgive første togt

'Kronpris Haakon', der har kostet den norske stat over én milliard danske kroner, klarede ikke mødes med isen på sin jomfru-ekspedition. Flere kommende togter er i fare.

48 meter lang superyacht kvaser sejlbåd i Italien

Blue Magic, som du kan leje for 170.000 dollars om måneden, kom galt afsted i Syditalien, viser video. Det elekstriske system svigtede, mens der var chartergæster om bord.

 

Tre sæler får gratis lift af større fragtbåd - se video

Ved den australske Victoria-kyst sørgede en mindre gruppe sæler forleden for ikke at bruge unødige kræfter i vandet. Jukin Media filmer episoden, der siden er blevet delt af Metro.

Hør lyden af store V8-motorer til Copenhagen Poker Run lørdag

Lynhurtige powerboats lægger vejen forbi Dragør Fort i morgen, lørdag, hvor sejlerne på Øresund jagter den bedste pokerhånd. Fra land kan tilskuerne kigge nærmere på flotte biler og se med, når de 60 powerboats tester farten kl. 17.00.