Gå til hoved-indhold

Nationalmuseets skonnert Bonavista ført tilbage som sejlførende fragtskib

Harry Kjærulff Christensens 41 år gamle Yamaha blev Bonavistas første last siden 1972. Knallerten er til frilandsmuseets Orla Frøsnapper-tema.

260 ton superyacht pløjer lystbåde ned i havn

Det skulle være en elektronisk fejl på den 260 tons store Westport yacht, der var årsagen til, at skibet pludselig gav sig selv fuld kraft frem i Seattle i USA. Ingen mennesker kom til skade.

 

Floor Yachts viser Danmarkspremieren Greenline 39 på Copenhagen Boat Show

Fremtidens motoryacht måske. Greenline Hybrid-konceptet er et kraftfuldt svar på miljøhensyn, da bådene bruger op til fire gange mindre fossilt brændstof end andre planende motorbåde under lignende forhold.

Newzealændere vil bygge verdens første eldrevne slæbebåd

I 2021 leveres den miljørigtige slæbebåd til havnen i Auckland af det hollandske Damen-værft. Byggeomkostningerne til fartøjet er dobbelt så store som for en tilsvarende dieseldrevet slæbebåd.

49 meter britisk superyacht brændte i Thailand - årsag ukendt

Den 49 meter britisk ejede luksusyacht Lady D, der var til salg for 5 mio. euro, er brændt ned ved Phuket i Thailand.

Tennisspiller Nadal opgraderer til 80 fod's Sunreef katamaran

Tennisspiller Rafael Nadal har netop sat sin 76-fod's Monte Carlo Yacht til salg. Det polske værft, Sunreef Yachts, er i gang med konstruktionen af en Sunreef 80 Power Katamaran, som Nadal opgraderer til.

To nye fartøjer skal patruljere ved EU's grænse - har topfart på 25 knob

Tirsdag den 23. juli afgik de to nyindkøbte FRONTEX-fartøjer til Søværnet fra Grenaa Værft efter en missionsforberedende klargøring. Et komplet hovedeftersyn og en opgradering af navigations- og varslingssystemer er blandt andet foretaget på bådene.

Kendt Svendborg-skib må bruge to uger i dok midt i højsæson

Skonnerten Lilla Dan blev delvis slæbt Fyn Rundt og ligger nu på det tørre hos Ring-Andersen i Svendborg. En utæthed omkring stævnrøret skal udbedres, inden skibet atter kan sejle mod nye kyster.

Verdens største hangarskibe kan operere i 25 år uden at tankes - se video

USA råder over de elleve største hangarskibe i verden. Fartøjer, der forvandles til transporterbare, selvforsynende byer på verdenshavene. Lær mere i tolv minutter lang film fra Wendover Productions.

Et af verdens mest avancerede forskningsfartøjer må opgive første togt

'Kronpris Haakon', der har kostet den norske stat over én milliard danske kroner, klarede ikke mødes med isen på sin jomfru-ekspedition. Flere kommende togter er i fare.