Gå til hoved-indhold

XSV20 har en cruisingfart på over 40 knob - se test i stormvejr

Den 75 fod lange båds dybe V-skrog bryder uden problemer bølgerne under test forleden. Irske Safehaven Marine står bag fartøjet, der skal anvendes til patruljering og eftersøgning.

Kursus blev til virkelighed for 22 dæksgastelever ved Thurø

Et VHF-opkald onsdag aften betød, at eleverne pludselig befandt sig i centrum af en eftersøgning med deltagelse af en redningshelikopter. Aktionen blev senere afblæst.

Viking Sky sejler igen: Ankommer til København fredag

Krydstogtskibet, der for halvanden uge side var i alvorlige problemer på Norskehavet, har atter kastet fortøjningerne. Tirsdag godkendte Norges søfartsdirektorat afsejlingen.

Lavt olietryk førte til fire motorstop på Viking Sky

Forklaringen bag det alvorlige nedbrud er nu fundet af de norske myndigheder. I høj sø lukkedes tilførslen af olie til pumperne. 1373 personer var ombord, da ulykken indtraf.

Krydstogtskib kaldte mayday i stormvejr - samtlige motorer var gået ud

Først 100 meter fra de farlige skær i Norskehavet lykkedes det besætningen på Viking Sky at kaste anker. 479 personer blev evakueret med helikopter. Skibet er nu slæbt i havn.

Miljøskibe i Svendborg har tabt omtrent 10.000 kroner dagligt

På torsdag skal de på fjerde år uvirksomme miljøskibe i Svendborg i samråd hos miljøministeren. Inden staten får nye miljøskibe til søs, kan de samlede udgifter løbe op i 54 mio kr. Søsiden var med, da Sif og Frigg blev løftet op på Frederiksøen.

Luksusyacht blev lanceret under festfyrværkeri i Miami

Det seneste skud på stammen fra luksus-brandet Riva fik en flot velkomst i hotte Miami i Florida. Store vinduer og et specialdesignet cockpit til amerikanere skal lokke millionærer ombord.

Helge Ingstad tilbage ved flådebasen - se timelapse over hævningen

Søndag kunne de norske myndigheder sætte flueben ud for hævningen af den sunkne fregat. Allerede om fem-seks uger sejler militærskibet formentlig igen.

Pengene sidder mere løst til ekstraudstyr hos motorbådsfolket

Det siger Daniel Bak fra Baadhuset.dk i Beder, der her viser en Grandezza 28 til 1,3 mio. kr. frem. - Folk vælger det, de har brug for i dag og spørger bagefter til prisen. Der er kommet flere penge mellem hænderne på sejlerne, siger han. Få rundtur.

Elling E4 er godkendt langturssejlads på verdenshavene

Elling E4 er Boat Shows største og dyreste båd. Den er 49 fod lang og prisskilt er på omkring 6,5 millioner kroner fuldt udstyret.