Gå til hoved-indhold

Pristjek af gæstepriser - billigste havne i Limfjorden

Anna fra minbaad.dk har undersøgt et udsnit af gæstepriserne i forskellige områder i Danmark. I denne artikel tager vi fat på Limfjorden, hvor priserne sammenlignes på gæsteleje pr. nat i 2023. Til slut i artiklen kåres prisvinderne for både under 10 og 15 meter.

Skaderne i 49 havne efter stormfloden spænder fra 15.000 kroner og helt op til 13,4 millioner kroner

De fire hårdest ramte havne, som har skader for minimum 10 millioner kroner, tegner sig for lige over halvdelen af det samlede skadesbeløb, nemlig 46,6 millioner kroner, fortæller TV 2 Fyn.

 

Erhvervsminister ikke umiddelbart klar til at hjælpe havne: De kan tegne en privat forsikring

Men formand for FLID, Bent Ole Jonsen fortæller, at Foreningen af Lystbådehavne, at forsikringerne er for dyre for havnene.

Efter stormfloden: Første båd i fiskerihavnen i Rødvig hævet af luftpuder - gik ikke med kran - se hvordan det virker

Sarah Sjølin Lilaa og hendes mand Morten var de første, der fik bjærget deres sunkne og totalskadede motorbåd i land fra havnebassinet i Rødvig med hjælp fra deres forsikring og et dykkerfirma. Bjærgnings-aktion med kæmpekran er opgivet, skriver Sjællandske Nyheder.

 

 

Ny Havneguide App gør det lettere at finde i havn

Havneguide.dk er nu også en app, lige til at downloade på mobil eller tablet. Havneguide.dk App har de samme søgefunktioner som på nettet. Ved fx at indtaste bådens dybgang, fremkommer både et kort, og en liste med havne, der har plads i havnebassinet til både køl og båd.

Sommerhavne: På Nyord må byens gæster droppe bilen

Med blot 35 havnepladser og én lille by, hvor gæster ikke må færdes i bil, er Nyord ved Møn noget helt specielt, fortæller Thomas Hyllested Pedersen.

Sådan bruger du havnens redningsudstyr - FLID-havne starter livsvigtig kampagne og viser film

Hurtig indsats er afgørende og kan redde liv, hvis nogen er faldet i vandet, eller ligger livløs i havnen. Så er det vigtigt at kende til havnens redningsudstyr. Derfor relancerer Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) i år den livsvigtige kampagne.

Sommerhavne: Lav en gourmetmiddag af lokale råvarer på Avernakø

Lækre ø-specialiteter venter sejleren på den knap seks kvadratkilometer store ø, der lokker med sin vindblæste og upolerede natur. Familiemor Gry Sørensen fra Svanemøllen i København fortæller om naturperlen.

Sommerhavne: Kendt titelsang lokkede sejlerfamilie til Kronborg

”Hvis Kronborg var om bagbord, da vi tog afsted, er Kronborg nok om styrbord, den dag vi vender hjem…” Den fængende sangtekst fra Kurs mod fjerne kyster bragte Steffan Hansen med hustru og parrets toårige datter til Helsingør.

Sommerhavne: Oplev hele Danmarks natur på Livø

Alle aspekter af den danske natur findes på den blot 3,2 kvadratkilometer store Limfjordsø. Kig desuden nærmere på bygninger fra Ketter-tiden og et økologisk landbrug, lyder opfordringen fra Vindö 32-sejler Erik Thomsen fra Aalborg.