Gå til hoved-indhold

Redningskransene i Aarhus bruges til at fiske fodbolde op med

Redningskransene ved boldbanen på Havnepladsen i Aarhus er ofte i brug. Men ikke til det tiltænkte formål.

Lystsejlere besøgte havnene mere i Lemvig og Thyborøn i 2019

Lystbådesejlere er strømmet til havnene i Lemvig og Thyborøn i 2019, og der er en pæn fremgang i antal besøgende i forhold til 2018. Danskere er de fleste, men mange gæster kommer også fra Tyskland, Holland og Norge.

Sommerhavne: I Sundby-Hvorup inviteres gæstesejlerne på fællesmiddag

Sejlermiljøet lever i bedste velgående i den nordlige Limfjord, hvor en rolig og imødekommende atmosfære lokker. Trimaran 46-sejler Niels Andersen fortæller om den oversete privathavn.

Lystsejlere har mere end fordoblet deres forbrug i de danske havne

De sejlende turister bruger tre gange så mange penge i de danske havne som for bare 10 år siden. Det skaber et kæmpe vækstpotentiale for havnene og området omkring.

Miljøskibe til 27 millioner har ikke sejlet en eneste sømil

I 2013 købte Miljøstyrelsen to katamaranskibe i England, Sif og Frigg, som skulle overvåge det danske havmiljø. Men siden 2015 har de ligget i Svendborg og ikke sejlet én sømil, fordi styrelsen ikke har arbejdet professionelt fra start, mener Danske Maritime.

Husbådsejere smides ud af havn med tre ugers varsel

Efter flere år er det slut for beboerne i Nolds Havn på Sjælland. Torsdag den 28. februar skal sejlerne være flyttet fra havnen, slår et brev fra Næstved Kommune fast.

Danske og udenlandske sejlere utilfredse med faciliteter i havnene

Det viser en ny, landsdækkende undersøgelse foretaget af VisitDenmark for sejleråret 2017. Det halter med wi-fi og tilfredshed med havnens standard. Men service er blevet bedre.

Ny redningsbåd fra Svenske Søredning blev døbt i Juelsminde

'Rescue Juelsminde' er navnet på Dansk Søredningsselskabs nye redningsbåd, som kommer til at dække området fra Middelfart til Samsø.

Korsør Havn holder maritim kulturdage med inspektionsskib og andet

24.-25. august afholdes de maritime kulturdage i Korsør. Her lægger Søfartsstyrelsen deres inspektionsskib Poul Løwenørn til kaj, og Tuco demonstrer deres nyeste teknologi.

Poser fra Turismens Venner i Bogense får sejlere til at blive i havnen

Det har stor effekt når de grønblusede frivillige fra Turismens Venner går rundt på havnen og deler poser med turistinformation rundt i Bogense.