Gå til hoved-indhold

Færre redningsaktioner med grundstødninger og motorproblemer i 2022 end i 2021

Det fortæller Dansk Søredningsselskab, DSRS. - Vi kan med glæde konstatere, at der er sket et fald i antallet af sejlere i de danske farvande, der har haft brug for vores assistance, fortæller formand Steen Wintlew-Jensen. Motorproblemer og grundstødninger var hyppigste årsag.

SejlSikkert 1-1-2 maritim Alarm-app kan lettere opgive din position, hvis du er i nød

Den maritime udgave af 1-1-2-app er et must, hvis du ikke har andre sikkerhedsting. Du kan gratis downloade appen, så du kan slå alarm fra vandet med et enkelt klik på mobilen. Appen opgiver din position via mobilens GPS. Vi interviewer Sten Emborg fra Sejlsikkert.

Dansk Søredningsselskabs 13. station åbnet i Faaborg - nu er hele Fyn dækket ind

30 frivillige reddere med familie var mødt op for at fejre begivenheden. Med den nye station dækker DSRS hele vejen rundt om Fyn.

Appen Navipair kan forbinde sejleren til den lokale helt af en håndværker

Ny app hjælper sejlere, der skal have repareret båden, med at finde frem til mekanikeren, elektriker eller bådebyggeren. Måske den lokale helt. Via appen Navipair beskriver sejleren selv problemet med ord og billeder, og rækker så ud til dem, der kan hjælpe, forklarer direktør Klaus Østergaard.

Team Stormen fra Charlottenlund vinder DM i Fladfisk i Onsevig for fjerde gang - 123 både deltog

Team Stormen som vandt Team konkurrencen ved DM, og Jesper Larsen fra Nyborg vandt den individuelle konkurrencen, og titlen som Danmarksmester 2022 i Fladfisk. Der er blevet fisket fra det sydligste Langelandsbælt til oppe ved Storebæltsbroen.

Princess Y80 præsenteret på Cannes Yachting Festival

Princess Yachts afslørede den seneste båd til Y-Class motoryacht-serien, den helt nye Princess Y80, under en pressebriefing på åbningsdagen for Cannes Yachting Festival, hvor motorbaadsnyt.dk netop har været. Vi var på Princess standen, der er kæmpe i Cannes.

Lillebælt kan få det bedre, hvis alle gør en indsats - nye rapporter fra forskere giver svar

Næringsstoffer fra land er den største udfordring for livet i Lillebælt. Det slår nye rapporter fast. Kommunerne omkring bæltet har flere muligheder for at mindske problemet.

Sådan fungerer Skipperi - udlejning af motorbåde i Danmark på månedsbasis

Bo Hilding fra Skipperi Danmark, der snart råder over 50 motorbåde, forklarer her til motorbaadsnyt.dk om konceptet, som kommer fra Finland. Nu kan du leje helt ned på månedsbasis. Vi mødte ham til Copenhagen Boat Show.

Åndbare og hurtigtørrende sejlersko fra Helly Hansen

Norske Helly Hansen har nyheder til den nye sejlersæson. Det gælder blandt andet de åndbare og hurtigtørrende Salt Cruiser V1- og HP Foil V2-sneakers.

Sjældent samarbejde mellem bil- og marineindustrien skal skabe nye el-både

Marineindustrien halter efter bilproducenterne. Det vil Candela og det svenske elbilsmærke Polestar nu lave om på i et nyt samarbejde, der er blandt verdens første af sin slags.