Gå til hoved-indhold

Den semi-planende Swift Trawler 48 har en rækkevidde på over 600 sømil

Sejleren kan komme langt hjemmefra i den nye Beneteau-båd. En større brændstoftank og to motorer sikrer fremdriften på båden, der er godkendt til tolv personer.

Finske Axopar 22 opnår et hattrick med tredobbelte priser

Axopar 22-serien opnåede et sjældent hattrick i bådindustrien i sidste uge ved fortløbende at vinde alle de tre anerkendte europæiske uafhængige bådpriser og afsluttede sit hattrick med at vinde 2022 Motor Boat Awards.

 

Sådan skærer du ud til en bovthruster på den smarte måde

Gør-det-selv. Med et en fræser, der kan lejes eller købes, kan man selv skære hul i stævnen til et tunnelrør, der er en forudsætning for, at du kan montere en bovthruster. Her viser Thomas Fokdal fra HF Marine i Svendborg, hvordan man gør. Se video og fotoserie.

Bavaria SR41 kåret som Årets Motorbåd 2022

34 finalister blev nomineret til Motor Boat Awards 2022 af det anerkendte britiske Motor Boat & Yachting-magasin. I kategorien sportscruiser op til 45 fod er Bavaria SR41 Årets Motorbåd 2022.

 

Grønne containerskibe fra Mærsk får et anderledes udseende

Nybygningerne vil kunne tage 16.000 containere. Selvom skibene er en smule mindre end Hong Kong-klassen, er det alligevel 1.000 flere container, end hvad Hong Kong-skibene kan have ombord. De nye skibe vil derfor bruge omkring 20 procent mindre brændstof per container.

Norsk coaster sank - fem personer reddet 11 sømil nord for Gilleleje

Thomas Larsen fra Forsvarets Operationscenter siger til TV 2 Lorry, at kystfartøjet havde fået slagside i sådan en grad, at tre mand var gået i redningsflåden, mens to fortsat var ombord på skibet. 

Aarhus Kommune får kritik for at ville dumpe renset spildevand ud for Djurslands østlige kyst

I den jyske hovedstad har kommunen planer om at udvide et rensningsanlæg på havnen i Aarhus. Det vil betyde, at omkring 930.000 kubikmeter bundfald skal væk. Lige nu lyder planen, at det skal smides på havbunden nogle kilometer ud for Djurslands østlige kyst.

"DFDS - med skruen i vandet" - dokumentarfilm om Danmarks store hæderkronede rederi

"DFDS - med skruen i vandet" er en dokumentarfilm om det ældste af Danmarks store rederier. Det er historien om en af dansk søfarts vigtigste operatører, stiftet i 1866 af tidens magtfulde iværksætter, finansmanden C.F. Tietgen.

 

David Beckham køber 93,5 fod superyacht fra Ferretti

Den kendte fodboldspiller har kastet sig ud i at være bådejer. Det er én af de store både til 5 mio. pund, svarende til 45 mio. kroner, sportsstjernen har fået fingrene i.

Kitesurfer i nød udfor Klitmøller - havde mistet dragen og drev til søs

Mandag formiddag måtte Kystredningstjenesten i Hanstholm sejle ud til en kitesurfer, der var kommet i nød ud for Klitmøller. Han havde mistet sin drage og var begyndt at drive til havs.