Gå til hoved-indhold

Marinehjemmeværnet presses ud af fjordene for at hjælpe sejlere

Isdannelser i havne og på fjorde har flere steder tvunget de frivillige reddere i Marinehjemmeværnet til at skifte base. Fartøjernes metalskrog er ikke bygget til sejlads i is, hvorfor en flytning kan være nødvendig.

Lodsfartøj fra Danpilot redder to mænd i iskoldt vand ud for Spodsbjerg

Årsagen til kæntringen af jollen er endnu ikke afklaret, men mændenes liv er formentlig blevet reddet, fordi et lodsfartøj fra selskabet Danpilot var tæt på ud for Langeland.

Risbjerg får forhandlingen af finske Silver

Risbjerg A/S i Silkeborg indleder året med at føje det finske mærke Silver Boats til porteføljen af sejl- og motorbådsmærker. Importøren øjner et nyt marked for aluminiumsbåde.

Tuco Marines 11 m ProZero-arbejdsbåd drives af Artemis eFoiler-fremdrivningssystem

Artemis Technologies har nu taget det næste skridt i udviklingen af sit elektriske fremdrivningssystem Artemis eFoilerTM. Samarbejdet mellem Tuco Marine og Artemis Technologies offentliggør nu planerne om at søsætte et demonstrationsfartøj i 2021. Se det første billede af fartøjet.

1,56 milliarder mundbind måske smidt i havet i 2020

Ifølge rapporten til Ocean Asia er tre procent af alle mundbind kom på vildspor sidste år.

Hårdt vejr gør, at Maersk Essen mister 750 styks 20 fods containere i Stillehavet

Hårdt vejr i det nordlige Stillehav har fået skylden for, at 750 containere er røget overbord på et af Maersks containerskibe. En af sejlernes værste mareridt er at ramme en container, der kan slå hul i en båd.

Redningsbåden kastes rundt - se vild video fra den britiske søredning

I små både og store bølger redder briterne hvert år sejlere langs de engelske og irske kyster. De mest imponerende aktioner er klippet sammen i denne video, der er set knap halvanden million gange.

Marinehjemmeværnet rykker ud trods corona - også til forkert opsendte nødblus

De frivillige reddere i Juelsminde var i weekenden på vandet til en såkaldt SAR-operation, hvor menneskeliv formodes at være på spil. Den observerede nødraket viste sig dog at være falsk alarm.

Fordoblingen af Hempel skal ske i 2025 - ny strategi med større fokus skal bane vejen

Den øgede omsætning gør det samtidig muligt for Hempel at fordoble sit positive bidrag til samfundet. Ved at fokusere går Hempel efter førerpositioner i udvalgte segmenter, herunder bundmaling til marineindustrien, og at blive industriførende i disse segmenter inden for bæredygtighed.

Den norske stat indfører gebyr til ejere af fritidsbåde for at få styr på forladte både

Fra 1. januar skal alle ejere af fritidsbåde over syv meter, der er registreret i NOR-registret, betale et årligt gebyr på 200 norske kroner. Et opdateret register er vigtigt for at kunne spore forladte fritidsbåde.