Gå til hoved-indhold

Ny el Avator 7.5e påhængsmotor genererer 750W på propelakslen og præsterer som en Mercury 3.5hk påhængsmotor. 

Avator er Mercurys næste skridt mod en grønnere marinefremdrift og 7.5e modellen er den første elektriske påhængsmotor i en serie der bliver lanceret her i 2023 og som går hånd i hånd med Mercurys mål om at blive førende inden for elmotorkraft til bådsejlads.

Yanmar udvikler maritimt brintbrændselscellesystem til både

Brint har fordelen af ​​en stor energitæthed og en væsentlig kortere tankningstid. Brintbrændselsceller forventes således at blive brugt i især de applikationer, hvor disse fordele er særligt vigtige. I modsætning til konventionelle motorer er der desuden stort set ingen støj.

Japanske Yamaha vil fokusere på de følelser og opleveser som bådlivet vækker

- Nu er det på tide at vi for alvor formidler følelsen af KANDO i vores kommunikation, siger Yamaha Motor Scandinavia. KANDO er japansk ord som står for tilfredsstillelse og spænding, og den følelse et produkt med unik værdi, kvalitet og præstationer giver.

Hundested Propeller A/S: Fra lokale fiskefartøjer til verdenskendt navn på et århundrede

Hundested Propeller A/S lever en stille tilværelse i en nichepræget branche. Alligevel er virksomheden på 100 år gået fra at reparere lokale fiskerbåde til at udvikle, producere og levere fremdrivningssystemer, propeller, aksler og marinegear til det globale maritime marked.

Avator el-påhængsmotor fra Mercury vises frem på Boat Show 2023

En af verdens største producenter af bådmotorer, amerikanske Mercury, har naturligvis  fokus på grøn, udledningsfri bådsejlads, og det har blandt andet udmøntet sig i den nye konceptserie med Avator el-påhængsmotorer. Se det i Fredericia.

Ny lydsvag, stærk Mercury V10 Verado-påhængsmotorer rammer nu markedet

"De helt nye, lette 316 kilo Mercury V10 Verado-påhængsmotorer er præcis, hvad sejlere har efterspurgt i klassen af 350 og 400 hk 5,7 liters motorer. De er ekstra kraftfulde, letkørende og lydsvage, forklarer Chris Drees, øverste direktør for Mercury Marine.

Ny Rotax påhængsmotor er mere længde frem for højde - giver plads til badeplatform agter

Hvis det går, som BRP håber og tror, ​​vil store påhængsmotorer på agterspejlet snart være fortid. Deres nye påhængsmotor er baseret på længden og passer under agterbadeplatformen, som man kan have med denne canadiske Rotax.

Ny generation af 4-takts motorer fra Mercury har minimal vedligeholdelse fra vandet

En drypbakke under oliefilteret er blandt andet med til at forenkle vedligeholdet på motoren, der kommer med en bedre brændstoføkonomi end de foregående. Motorerne er 3-cylindrede.

25 stjålne bådmotorer tilbage i Sverige efter en tur i Rumænien

Motorerne blev stjålet i 2019 og konfiskeret i Rumænien i 2020. Nu kan de efter identifikation og papirarbejde returneres til deres ejere i Sverige. Under razziaen var rumænsk politi i stand til at anholde elleve personer, der mistænkes for at stå bag tyverierne.

Sådan tjekker du din indenbordsmotor før sejlturen - er havvandsfilteret eksempelvis fyldt

Mange redningsaktioner til søs indebærer motorstop. Ofte er tanken løbet tør, havvandsfilteret er fyldt med skidt, eller dieselfilteret er tilstoppet. Gammelt brændstof, snavs eller vand i tanken er også et velkendt problem. Båtmagasinet.no tager dig i motorskole.